Actriţa Dorina Chiriac, care a împlinit duminică 45 de ani, a publicat pe pagina de Facebook o scrisoare deschisă prin care cere Statului respingerea Codului Fiscal, să nu fie obligată să aleagă între mâncarea copilului şi asigurarea lui medicală, să nu o trateze ca pe un posibil evazionist fiscal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cer public prin prezenta să se respingă în bloc noul Cod Fiscal sau să se amendeze cuvenit (să se aplice cote diferenţiate de contribuţii pentru activităţi independente, în funcţie de nivelul de venit), cu toate consecinţele. Cer ca Statul să nu mă trateze ca pe un potenţial evazionist fiscal, ci să mă investească cu încredere, să mă încurajeze să muncesc în continuare cinstit şi să particip la întreţinerea comunităţii fără să mă oblige să aleg între mâncarea copilului şi asigurarea lui medicală. Eu una chiar nu îmi permit să mă văd în asemenea situaţie", afirmă actriţa, care se declară mamă singură, cu un copil de 11 ani în grijă, angajată de 22 de ani la un teatru de stat şi cu un salariu mediu pe economie. 

Dorina Chiriac este de părere că declaraţia 600 nu va ameliora efectele noului Cod Fiscal. 

"Cer conştientizare şi responsabilitate. Pretind ca politicienii (toţi) să respingă sau să regândească noul Cod Fiscal astfel încât să nu descurajeze până la depresie generală pe cei atât de mulţi care muncesc cinstit. Eliminarea sau amânarea Declaraţiei 600 (umblă vorba) nu ameliorează esenţial efectele noului Cod Fiscal. Nu activez politic (deşi am simpatie pentru anume persoane din politică, dar nu am manifestat-o public vreodată, cum nici antipatie nu am arătat). Vreau să lucrez în teatru, acolo unde îşi găsesc reală folosinţă abilităţile şi pregătirea mea, vreau să îmi îngrijesc copilul fără alte mult prea mari griji, vreau să nu-mi intre în vocabularul uzual "evaziune", "cod fiscal", "financiar", a mai scris actriţa. 

"Vreau să muncesc şi să primesc ce merit în funcţie de competenţe. Cinstit şi drept. Îmi plătesc taxele. Şi cer în schimb condiţii de siguranţă şi de demnitate", spune ea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.