Actriţa americană Meryl Streep a primit miercuri premiul Prinţesa de Asturias al Spaniei, unul dintre cele mai prestigioase, pentru „interpretările de neuitat” ale „personajelor feminine complexe” de-a lungul unei cariere care a început cu mai bine de cincizeci de ani în urmă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juriul a acordat acest premiu actriţei în vârstă de 73 de ani la categoria Arte, se arată într-un comunicat de presă.

„Onestitatea şi responsabilitatea în alegerea rolurilor sale, în slujba poveştilor inspiratoare şi exemplare, depăşesc cadrul ecranului”, a adăugat juriul.

„Mă simt foarte onorată să primesc acest prestigios premiu de la una dintre cele mai talentate ţări şi culturi din lume”, a spus actriţa într-un comunicat.

Meryl Streep, care a câştigat trei premii Oscar, a jucat în peste 60 de filme, câştigând un statul de simbol pentru roluri de la supravieţuitoarea unui lagăr de concentrare nazist până la o mamă care cântă melodiile ABBA.

Ea a câştigat premiul Oscar în 2012 pentru că a interpretat-o pe Margaret Thatcher în „The Iron Lady”. Înainte de asta, câştigase unul în 1980 pentru „Kramer vs. Kramer” şi altul în 1983 pentru „Sophie’s Choice”.

Acest Premiu Prinţesa Asturiei, dotat cu 50.000 de euro, este unul dintre cele opt premii care acoperă arte, ştiinţe şi alte domenii care sunt acordate în fiecare an de către fundaţia numită în onoarea Prinţesei Leonor, moştenitoarea tronului Spaniei.

Între foştii câştigători la categoria arte sunt: regizorii americani Martin Scorsese şi Francis Ford Coppola, regizorul austriac Michael Haneke şi arhitectul american Frank Gehry.

Distincţiile vor fi acordate de Regele Spaniei Felipe al VI-lea în cadrul unei ceremonii organizate în octombrie şi transmisă în direct de televiziunea spaniolă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.