Actorul Cuzin Toma, cunoscut pentru rolurile din "Aferim!” şi "Las Fierbinţi”, a vrut să afle de unde provin sumele încasate de la Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi (CREDIDAM) şi care este formula de calcul după care reies aceste sume datorate artiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul Toma Cuzin a transmis primul live pe Facebook din noul sediu al CREDIDAM. „De două ore încerc să vorbesc cu domnul Gheorghiu şi de câte ori încerc să aflu formula de calcul după care se împart banii artiştilor, domnul Ştefan Gheorghiu cheamă Poliţia”, a spus Cuzin Toma.

Ştefan Gheorghiu, directorul CREDIDAM, nu a ieşit din biroul său şi nu a vrut să-i răspundă lui Cuzin Toma la întrebări. 

„De şase luni, aştept să-mi justifice nişte bani pe care mi-i fură. Poate ştie Poliţia formula de calcul”, continuă actorul.
„Aveţi obligaţia să ne explicaţi. Nu vă e ruşine! Doamna contabil susţine că nu trebuie să ne explice nouă. Este incredibil aşa ceva, oameni buni!”, spune Cuzin Toma în videoclipul publicat luni pe pagina de Facebook, adăugând că are deja trei procese cu asociaţia şi ar putea să mai deschidă unul.

„Arătaţi-mi borderourile să vedem cât mi-aţi oprit din suma respectivă. Am trei procese cu ei”, le explică el celor doi ofiţeri de poliţie care asistă la discuţie.

„Mi-aţi dat 4.000 de lei, dar nu mi-aţi arătat pe ce. Pe ce este dată suma asta? Pe ce proiect mi-aţi dat acei bani? Sunteţi contabil, dumneavoastră trebuie să ştiţi formula de calcul după care calculaţi acei bani. Ce lege îmi arătaţi? Ce înseamnă formulă de calcul?”, i-a repetat de mai multe ori întrebarea contabilei fără însă să primească un răspuns.

Actorul susţine că angajatul CREDIDAM trebuie să răspundă la întrebările artiştilor. „Dumneavoastră trebuie să ştiţi legea, pentru că sunteţi contabil CREDIDAM şi împărţiţi banii. Cât costă secunda cu mine pe orice televiziune?”, a vrut să ştie Cuzin Toma.

Colectarea banilor o face CREDIDAM, iar repartiţia o face firma de repartiţie, susţine contabilul.

„Justificaţi banii, dacă sunt pe „Las Fierbinţi”, pe filme, pe reclame... Aveţi obligaţia să ne explicaţi. Dumneavoastră opriţi 30, 40% din încasările pe care le spuneţi în numele meu. Explicaţi-mi suma!”, o roagă actorul Toma Cuzin pe contabilă, asigurând că se va întoarce la CREDIDAM şi în zilele următoare pentru a se lămuri cu privire la sumele pe care le încasează de la asociaţie.

CREDIDAM este o asociaţie non-profit, înfiinţată în 1996. Scopul ei este de a colecta şi repartiza banii cuveniţi artiştilor interpreţi români şi străini, bani proveniţi din difuzarea înregistrărilor comerciale, între alţii, de posturile TV şi radio, operatorii de cablu, cinematografe, hoteluri, restaurante şi organizatori de evenimente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.