Actorul Cristian Şofron este, începând cu această lună, directorul Teatrului „Stela Popescu", potrivit unui comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La preluarea mandatului, Cristian Şofron a declarat: „Sper să contribui prin experienţa pe care o am la dezvoltarea Teatrului «Stela Popescu» din punct de vedere repertorial, la evoluţia personalităţii pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureştean. A găsi cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureştene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine".

În ultimele două decenii, Cristian Şofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" (2009-2017), consultant artistic al Universităţii Naţionale  de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, Bucureşti (2009-2011) şi director general artistic al Teatrului de Stat din Constanţa (2005-2007).

Şofron a fost recompensat, în 2012, cu premiul de excelenţă pentru întreaga activitate acordat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, iar în 2013, cu premiul pentru întreaga activitate al Uniunii Cineaştilor din România.

A debutat în film la vârsta de 10 ani, iar în teatru, la 9 ani. De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care şi-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornişteanu, Dominic Dembinski şi Alexandru Dabija.

Şofron a jucat în serialul „Toate pânzele sus” şi în filme precum „Salutări de la Agigea”, „Noi, cei din linia întâi”, „Pădureanca” şi „Orient Express”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.