Actorii dintr-un oraş puternic bombardat din sudul Ucrainei s-au întors pe scenă, având prima lor reprezentaţie de la invazia Rusiei, într-un adăpost subteran transformat într-un mic teatru, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Câteva zeci de spectatori au coborât trepte abrupte de beton în locaţia subterană, pentru premiera unui spectacol susţinut de Teatrul de Artă Dramatică din Mykolaiv.
Locul lor obişnuit, o sală decorată cu 450 de locuri, a fost închis din cauza războiului de şase luni în care Mykolaiv, un port strategic din sud, a fost vizat în mod repetat de forţele ruse.
"Desigur, multe piese au fost anulate, pentru că unii actori bărbaţi au plecat să lupte, unii au plecat în străinătate ca refugiaţi temporar. Aşadar, compania noastră de teatru a devenit mai mică", a afirmat  actriţa Violeta Mamykina.
Managerul teatrului, Artem Svystun, a descris spectacolul drept „terapie prin artă”, oferind localnicilor care au rămas în oraş un scurt respiro după stresul provocat de război.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.