Actori ai Teatrului Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) vor juca două spectacole pe scena Teatrului ”Mihai Eminescu” din Chişinău, în 23 şi 24 martie, în cadrul celei de-a doua ediţii a turneului ”Teatru Românesc la Bucureşti şi Chişinău”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorii TNB vor prezenta în capitala Republicii Moldova câte două reprezentaţii, cu spectacolele ”20 de ani în Siberia" şi ”Între noi e totul bine”, informează instituţia teatrală.

”20 de ani în Siberia” este un monolog dramatic, după cartea Aniţei Nandriş-Cudla - "20 de ani în Siberia. Amintiri din viaţă", în regia lui Sorin Misirianţu şi în interpretarea Amaliei Ciolan. Spectacolul a mai fost jucat la Chişinău, în septembrie 2015, cu ocazia Reuniunii Teatrelor Naţionale. 

Potrivit TNB, celălalt spectacol care va fi jucat în faţa publicului basarabean, ”Între noi e totul bine", de Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim, este o parabolă politică despre destinul unor popoare peste care a trecut fără milă tăvălugul istoriei. Spectacolul a primit calificativul ”excepţional” din partea criticii de specialitate din România.

Deplasarea actorilor TNB în capitala Republicii Moldova se desfăşoară în replică la vizita actorilor Teatrului  Naţional ”Mihai Eminescu” din Chişinău la Bucureşti şi la Iaşi, de la începutul acestui an. Actorii basarabeni au jucat spectacolele ”Casa de pe graniţă”, de Slawomir Mrozek, şi ”Filumena Marturano”, de Eduardo de Filippo.

Turneul ”Teatru Românesc la Bucureşti şi Chişinău” a fost iniţiat în anul 2014 între TNB şi Teatrul ”Mihai Eminescu” din Chişinău. Prin includerea unui al treilea partener - Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi, prezent şi el la Chişinău cu spectacole în actuala ediţie a schimbului cultural, care se desfăşoară în perioada 23 – 27 martie, turneul s-a transformat într-o ”trilaterală”, potrivit TNB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.