Sibienii au acces gratuit la Muzeul Naţional Brukenthal în prima joi din fiecare lună (cu CI sau certificat de naştere). De asemenea, pensionarii vor beneficia de intrare gratuită, anunţă insituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joi sunt deschise pentru vizitatori următoarele muzee: Muzeul de Istorie - Casa Altemberger, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei şi Muzeul Cinegetic August von Spiess. 

a declarat:

„Am iniţiat acest proiect ce a fost prezentat şi aprobat de Consiliul de Administraţie al Muzeului Naţional Brukenthal în luna decembrie a anului trecut. Muzeul Naţional Brukenthal este singura instituţie culturală din Sibiu care se află în subordinea Ministerului Culturii însă această instituţie culturală a luat naştere prin eforturile Baronului Samuel von Brukenthal care a lăsat prin testament colecţia sa şi Palatul Brukenthal din Piaţa Mare comunităţii sibiene. Încă din timpul vieţii sale Biblioteca Brukenthal era publică. Acest lucru a fost desăvârşit în 1817 când s-a deschis oficial acest Muzeu, în acel an fiind vizitat chiar de Împăratul Francisc I împreună cu soţia sa, Carolina Augusta", a declarat managerul interimar Alexandru Constantin Chituţă. 

El a adăugat: "Muzeul Naţional Brukenthal îşi desfăşoară activitatea în Sibiu, fiind o instituţie culturală etalon şi un brand al oraşului. Din acest considerent cred că trebuie să oferim mai mult comunităţii în care trăim şi în care ne desfăşurăm activitatea. Este un cadou pe care Muzeul Naţional Brukenthal îl face comunităţii sibiene! Vă aşteptăm să vizitaţi şi să vă bucuraţi de valorile inestimabile prezentate în expoziţiile deschise în oraşul nostru! Este o invitaţie de a redescoperi spaţiile muzeele. De multe ori se întâmplă ca locuitorii să cunoască unele lucruri dar socotindu-le aproape şi, să spunem, ale lor să le trateze cu o uşurinţă şi lejeritate. Este un fapt care se întâmplă în toată lumea. Aşadar venim cu un mesaj de a redescoperi şi de a se bucura de ceea ce oraşul nostru deţine şi expune". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.