Podcastul "Accelerator Today", produs în cadrul proiectului Accelerator. Mentorat şi Producţie pentru Artişti Emergenţi, aflat acum la finalul primul an de desfăşurare, este disponibil de marţi pe website-ul Accelerator şi pe platformele sportify şi anchor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În selecţia artiştilor, obiectivul nostru a fost de a identifica nu numai practici artistice valoroase sau care am simţit că pot beneficia în urma programului Accelerator, dar să avem şi o diversitate de practici, pentru că programul de mentorat este, în sine, extrem de divers ca activităţi. De aceea, ne-am dorit artişti care au zone de interes şi folosesc medii diferite, contribuind astfel împreună şi separat la succesul acestui proiect", spune Andrei Breahnă, Accelerator Project Manager.

Primul dialog în cadrul prodcastului este între Andrei Breahnă, project manager Accelerator, şi Ana-Ilinca Macri, mediator cultural. Acest prim episod este o invitaţie de a intra în lumea artistică. Publicul va afla despre succesele înregistrate până acum ale Accelerator şi planurile pentru anul 2023. De asemenea, vor afla mai multe informaţii despre Asociaţia Culturală Eastwards Prospectus şi programele implementate de aceasta în cei şapte ani de la înfiinţare.

Scopul podcastului este să creeze acel context potrivit dialogurilor inspiraţionale despre arta contemporană şi să conecteze publicul cu artişti (atât cei din cadrul programului, cât şi artişti invitaţi), curatori, manageri culturali şi parteneri ai programului.

„Asociaţia Eastwards Prospectus a fost legată de GAEP Gallery pe care am deschis-o în 2014 şi a fost rezultatul unei constatări imediate făcute la reîntoarcerea mea din Franţa şi anume că trebuie să creăm mecanisme de înţelegere a artei contemporane şi un context în care să aibă loc această conversaţie şi trebuie să facem acest lucru proactiv", adaugă Andrei Breahnă. 

Accelerator Today promovează un dialog deschis despre subiecte diverse - de la piaţa de artă, provocările şi oportunităţile la care au acces artiştii emergenţi, antreprenoriatul în artă, curatorierea sau arta în spaţiul public.

„Sistemul academic din România urmează o paradigmă care nu a fost niciodată reformată şi care este astăzi deconectată de realitatea sistemului de artă. Inclusiv în Islanda, unde ne-am întâlnit cu decanul Universităţii de Artă, abordarea este mult mai interdisciplinară şi nu este atât de mult axată pe mediu. Artiştii sunt încurajaţi să îşi formuleze strategii de lucru cu un anumit tip de discurs şi apoi sunt încurajaţi să experimenteze cu mai multe medii în acelaşi timp", concluzionează Andrei Breahnă. 

Podcastul Accelerator Today  este produs sub umbrela programului Accelerator. Mentorat şi producţie pentru artişti emergenţi finanţat prin Granturile SEE 2014 - 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA. Podcastul este disponibil pe website-ul Accelerator şi pe platformele sportify şi anchor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.