A noua ediţie a festivalului Jazz in Church revine la Biserica Lutherană din Bucureşti cu un program de jazz manouche, muzică bizantină şi improvizaţie, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ediţia aceasta aduce un omagiu lui Django Reinhardt, părintele jazz-ului manouche şi unul dintre cei mai cunoscuţi jazzmani ai tuturor timpurilor.

Festivalul este deschis de Bireli Lagrene: un copil-minune, care a depăşit cu brio testul maturităţii. Lagrene s-a afirmat continuu ca un muzician din ce în ce mai imperios în lumea chitarei şi a jazz-ului, unde acum este recunoscut ca unul din cei mai mari chitarişti ai lumii. Încă din anii ‘80, Bireli Lagrene este regele nedetronat al chitarei de jazz europene.

Sâmbătă, va urca pe scena din Biserica Lutherană Antonello Salis. Născut în 1950, el este un pianist şi acordeonist din Sardinia, care trăieşte la Roma din 1975. Este de jumătate de secol unul dintre cei mai personali şi creativi muzicieni de jazz italieni: a fondat trio-ul Cadmo, a cântat cu Lester Bowie şi Paolo Fresu, alternând constant numeroase şi interesante colaborări cu recitaluri de solo piano. Salis este în multe privinţe cel mai „corporal” şi mai african dintre muzicienii de jazz italieni.

Duminică are loc concertul Regis Huby/ Bruno Chevilon/ Michele Rabbia (vioară, contrabass, percuţie). Această întânire reuneşte agilitatea celor trei muzicieni, ca improvizatori recunoscuţi, oferindu-le un câmp nelimitat de explorare.

Bogăţia tonului, culorilor şi dinamicii, virtuozitatea şi intimitatea lui Bruno Chevillon şi corzile ciupite şi înclinate ale lui Régis Huby se împletesc perfect cu creativitatea şi imaginaţia abundentă a lui Michele Rabbia, artist pe care ne face o deosebită plăcere să-l aducem în faţa publicului pentru a cincea oară la Jazz in Church.

Ultima seară se încheie cu un trio în care se dezlănţuie muzica lui Django. Theo Ceccaldi împreună cu fratele său, Valentin (violoncel) şi Guillaume Aknine (chitară) abordează lucrările lui Django Reinhard, completându-le cu propriile lor compoziţii. Trio-ul revizitează motive, imagini şi fragmente din Jazz Manouche, împletindu-le cu idei şi sunete originale.

Program:

Joi 18 aprilie, ora 19.00:
Bireli Lagrene - Franţa (ghitară)
Thierry Lang / Heiri Känzig / Andi Pupato - Elveţia (pian, contrabass, percuţie)

Vineri 19 aprilie, ora 19.00:
Vince Abbracciante Trio - Italia (acordeon, ghitară, contrabass)
Sokratis Sinopoulos Quartet - Grecia (liră, pian, contrabass, tobe)

Sâmbătă 20 aprilie, ora 19:00:
Andrei Petrache – România (pian)
Giovanna Pessi / Tom Arthurs – Elveţia / Marea Britanie (harpă barocă, trompetă)
Antonello Salis – Italia (pian / acordeon)

Duminică 21 aprilie, ora 19.00:
Régis Huby / Bruno Chevillon / Michele Rabbia - Franţa / Italia (vioară, contrabass, percuţie)
Théo Ceccaldi / Valentin Ceccaldi / Guillaume Aknine – Franţa (vioară, violoncel, ghitară)

Biletele sunt disponibile online pe eventbook.ro. Preţul unui bilet este de 250 lei pe seară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.