Cea de-a doua ediţie a Festivalului Neversea va avea loc în perioada 5-8 iulie, pe o plajă din municipiul Constanţa, aceasta urmând să fie aleasă în săptămânile următoare. Organizatorii spun că peste 200 de artişti vor urca pe scenele festivalului în acest an, estimând o creştere a numărului de participanţi cu 50 la sută faţă de ediţia de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că municipiul a avut mult de câştigat din punct de vedere al notorietăţii, în urma primei ediţii a Neversea.

“Comunitatea a avut mult de câştigat de pe urma acestui festival, oraşul a avut mult de câştigat din punct de vedere al notorietăţii, al percepţiei pozitive faţă de o destinaţie binecunoscută pentru români dar să recunoaştem mai puţin cunoscută pentru străini. Neversea a însemnat un eveniment născut pentru Constanţa, care ne-a aşezat pe harta europeană a marilor evenimente încă de la prima ediţie, un eveniment care a adus petnru prima dată aici mulţi artişti, artişti care au făcut pe conturile proprii ale reţelelor de socializare un serviciu uriaş României, Constanţei, litoralui românesc”, a afirmat edilul.

Directorul general al Festivalului Neversea, Bogdan Buta, a spus în cadrul conferinţei de presă, că evenimentul din 2017 a fost bine primit de către participanţi şi că în ciuda problemelor apărute, cu spriijinul autorităţilor locale a fost depăşit orice impediment.

“După cum aţi aflat şi din percepţii, din datele pe care le avem, evenimentul a fost foarte bine primit, chiar dacă am avut un timp relativ scurt anul trecut pentru a pregăti tot ceea ce era necesar. Ne-am lovit şi de diverse probleme inerente la orice proiect major, dar ne-am bucurat că am reuşit să avem aproape de noi sprijinul atât al Primăriei, cât şi al celorlalte autorităţi şi am reuşit să depăşim orice impediment, iar participanţii s-au bucurat de ceea ce le-am pregătit pe parcursul celor trei zile”, a explicat Bogdan Buta.

El a spus că un element de noutate faţă de anul trecut este încheierea unui protocol între organizatori, Primărie, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, Ministerul Turismului şi că din acest punct de vedere există deja toate aprobările necesare pentru desfăşurarea evenimentului.

Directorul festivalului a spus că în acest an Neversea va avea patru zile de concerte, urmând să se desfăşoare între 5 şi 8 iulie.

“Ţinând cont de rezultatele foarte bune, de feedback-ul primit de la participanţi, ne-am gândit ca în acest an să le oferim o zi în plus de distracţie, deci festivalul va avea patru zile şi se va desfăşura în perioada 5-8 iulie”, a afirmat Bogdan Buta. Directorul festivalului a spus că locul desfăşurare pentru acest eveniment urmează să fie ales în săptămânile următoare, pe listă aflându-se trei plaje din municipiu, printre care şi cea unde s-a desfăşurat anul trecut.

El a mai precizat că anul trecut participanţii au cheltuit peste 20 de milioane de euro în municipiul Constanţa.

“Din estimările pe care le-am facut apropo de impactul în comunitatea locală, peste 20 de milioane de euro au fost cheltuiţi de către participanţii la eveniment în cadrul municipiului Constanţa. Aici vorbim de cazări, transport sau distracţie, aceşti bani s-au cheltuit în comunitatea locală”, a menţionat directorul festivalului.

Organizatorii au mai anunţat că primele 5.000 de abonamente pentru festivalul Neversea 2018 vor fi puse în vânzare începând de miercuri, 7 februarie, de la ora 12.00 până la ora 20.00.

Preţul acestora va fi de 399 de lei plus taxe şi vor putea fi achiziţionate doar de către cei care s-au înregistrat pe www.neversea.com.

De asemenea, vor fi disponibile şi abonamentele VIP la preţul de 900 de lei plus taxe.

“Fiecare persoană care s-a înregistrat a primit pe mail un link unic, care va fi funcţional doar începând cu data de 7 februarie, ora 12.00, prin care va putea achiziţiona maxim 4 abonamente. Cei care nu s-au înregistrat pot să mai facă acest lucru pe site-ul festivalului, www.neversea.com.”, au precizat organizatorii.

La prima ediţie a Neversea  au fost prezenţi peste 153.000 de mii de participanţi din ţară dar şi din străinătate, iar peste 100 de artişti internaţionali au urcat pe cele 7 scene printre care, pentru prima dată în România: Jason Derulo, Rita Ora şi Dua Lipa.

Cei mai mulţi participanţi au venit din oraşele Bucureşti şi Constanţa, urmate de Cluj-Napoca, Braşov şi Timişoara. Din afara ţării, cei mai mulţi festivalieri au ajuns pe plaja Neversea din Marea Britanie, Germania şi Statele Unite ale Americii.

Pentru ediţia din acest an organizatori estimează că peste 200 de artişti vor urca pe scenele festivalului în cele patru zile ale evenimentului.
De asemenea, bugetul festivalului de anul trecut, care a fost de 6 milioane de euro, va înregistrat o creştere de aproximativ 20-30 la sută, au mai spus organizatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.