Camera Deputaţilor a adoptat un amendament prin care s-a extins posibilitatea deducerii abonamentelor de servicii medicale şi pentru angajatori. Astfel, angajatorii îşi pot deduce abonamentele de servicii medicale în cuantum de 400 euro/an. Statul a făcut un pas, iar acum e rândul furnizorilor să arate cum pot duce la un alt nivel acest beneficiu de tip „commodity”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wargha Enayati, fondatorul reţelei Regina Maria: ”Mă bucură mult faptul că parlamentarii şi-au găsit timp zilele acestea să adopte un act normativ aşteptat mult de mediul de afaceri din domeniul serviciilor medicale. Este ca o gură de oxigen nu doar pentru ei, dar şi pentru angajatorii care îşi sprijină proprii angajaţi acordându-le abonamente medicale. Acum aceste persoane juridice îşi pot deduce şi ei aceste cheltuieli. Este o mare reuşită pentru mine şi pentru întreg sistemul privat de sănătate, în ciuda lobby-ului puternic al asiguratorilor care au militat împotriva abonamentelor.  Pentru mine este o realizare şi mai mare decât fondarea reţelei Regina Maria pentru că este o măsură care rezolvă o problemă de sistem. Ştim cu toţii cât de importante şi valorizate sunt abonamentele, această măsură este  recunoaşterea acestui fapt, a contribuţiei pe care furnizorii privaţi o au la dezvoltarea societăţii”.

Textul care va pleca spre promulgare este de fapt o corectare a Codului Fiscal ce prevedea la începutul anului doar posibilitatea deducerilor pentru angajaţi. Acum, acest drept s-a extins către persoanele juridice şi către persoanele aflate în îngrijirea abonaţilor. Wargha Enayati este un mare susţinător al pieţei abonamentelor, fiind iniţiatorul acestui sistem care a deschis piaţa serviciilor medicale către abonamente. Conform datelor publice existente în acest moment, profilaxia prin intermediul abonamentelor la servicii de sănătate, se realizează în principal cu ajutorul angajatorilor.

Wargha Enayati: ”Este un debuşeu pentru sistemul de stat şi cel mai important este că banii rămân la furnizorul de servicii medicale care îi va folosi în dezvoltare şi investiţii. Marele atu al abonamentelor medicale este că funcţionează într-o relaţie directă furnizor – pacient/client,  fără intermediar, de aceea sunt şi preţuri accesibile. Este foarte bine că acum există pentru toată lumea marja de 400 de euro de deducere, ceea ce creează accesibilitate. Acest act normativ recunoaşte de fapt importanţa celor 1 milion de abonamente existente pe piaţă. Asta înseamnă dezvoltare pentru sistemul privat. Mă bucur că am lucrat şi eu de-a lungul timpului la promovarea acestui tip de prevederi legislative şi pot spune că este cea mai mare realizare a mea ca antreprenor în domeniul medical”.

Propunerile adoptate la Codul Fiscal vor avea impact clar favorabil asupra aparatului administrativ, uşurându-se urmărirea modului de aplicare a reglementării,  mai ales prin reducerea costurilor suportate din bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu serviciile medicale incluse în abonamentele de sănătate.

 

Despre Doctorul Wargha Enayati

În 1995, Doctorul Wargha Enayati a înfiinţat Centrul Medical Unirea. Ulterior, a dezvoltat o reţea de clinici private, pe care a rebranduit-o sub numele de Regina Maria, care este astăzi unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa serviciilor medicale private. La finalul anului 2015 Doctorul Enayati a ieşit din acţionariatul reţelei private Regina Maria, însă şi-a continuat misiunea de inovator în domeniul medical. Astfel, în prezent deţine compania MedicHub, specializată în comunicarea medicală şi servicii de tip BTL şi este acţionarul majoritar al Intermedicas, clinică specializată în servicii de second opinion. În plus, Doctorul Enayati îşi dedică o mare parte a timpului său Fundaţiei Policlinici Sociale Regina Maria care deţine două policlinici sociale, destinate persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, precum şi două centre educaţionale.

 

Modificările la care facem referire:

https://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2017/pr143_17.pdf

6. La articolul I, după punctul 7 se introduce un nou punct, punctul 71 , cu următorul cuprins: „71 . La articolul 76 alineatul (4), litera t) se modifică şi va avea următorul cuprins: «t) primele de asigurare voluntară de sănătate, precum şi serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, conform Legii nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, suportată de angajator pentru angajaţii proprii, astfel încât la nivelul anului să nu se depăşească echivalentul în lei al sumei de 400 euro;»”

7. La articolul I punctul 8, articolul 78 alineatul (2) lit. a), punctul (iv) se modifică şi va avea următorul cuprins: „(iv) primele de asigurare voluntară de sănătate, precum şi serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, definite conform Legii nr. 95/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, suportate de angajaţi, astfel încât la nivelul anului să nu se depăşească echivalentul în lei al sumei de 400 euro. Contractul de asigurare, respectiv abonamentul vizează servicii medicale furnizate angajatului şi/sau oricărei persoane aflate în întreţinerea sa, aşa cum este definită la art. 77 alin. (3);”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.