Nu poţi considera decât un paradox faptul că design-ul de produs a evoulat atât de mult în ultimii ani şi cu toate acestea scaunele par să devină din ce în ce mai neconfortabile. Cum se poate să avem la îndemână toată tehnica secolului XXI şi să nu fim în stare să realizăm decât scaune de pe care abia aşteptăm să ne ridicăm?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La muncă, acasă, în restaurant, în autuboz, în avion, la film sau în orice alt loc nu găsim decât scaune care nu ne fac nicio plăcere să ne aşezăm. În plus, ne provoacă dureri de spate care ne fac să ne gândim serios dacă să urmăm sau nu o carieră office.

Ce s-a întâmplat cu scaunele în ultimul secol?

Sute sau poate chiar mii de ani scaunele din întreaga lume, mai ales cea occidentală, erau făcute din lemn. Abia începând cu secolul al XVII-lea, din dorinţa pentru un confort sporit, au început să apară scaunele căptuşite. Pentru îmbrăcarea scaunelor, oamenii foloseau piei de animale care să îndulcească într-o anumită măsură duritatea lemnului.

Dar chiar şi cu căptuşeală, până nu de mult, scaunele erau mai mult sau mai puţin aproape identice. Obiecte de mobilier cu spătar sau fără, fabricate după proporţiile corpului uman, care permiteau aşezarea într-o poziţie fermă, dreaptă.

Apoi, odată cu intrarea în secolul XX, omenirea nu s-a mai mulţumit cu forma tradiţională a scaunului, a luat toate materialele pe care le avea la îndemână şi le-a îmbinat în imitaţii vulgare ale scaunului, prea moi şi prea permisive pentru a-şi mai îndeplini scopul iniţial.

Transformarea scaunului tradiţional a fost o perioadă în care s-a uitat de corpul uman şi s-a pus accent doar pe experiment şi extravaganţă. Astfel, am ajuns cu sufragerii pline ochii de fotolii în care ne scufundăm, scaune prea mari pentru a ne rezema confortabil şi spătare prea moi pentru a ne susţine coloana vertebrală.

Nu este de mirare că am uitat să mai stăm corect în scaune, pentru că şi scaunele au uitat pentru ce au fost create.

Singurul tip de scaune cu care putem spune că am evoluat

Nu doar din punct de vedere al confortului, ci şi al sănătăţii, singurul tip de scaune cu care ne putem lăuda că am evoulat ca designeri de produs faţă de strămoşii noştri sunt scaunele de gaming.

Mult mai ergonomice decât orice alte scaune, scaunele de gaming sunt cu adevărat o binecuvântare pentru sănătate. Spre diferenţă de scaunele obişnuite care îţi mulează coloana vertebrală într-o poziţie incorectă care aduce cu litera C, cele de gaming îţi oferă suportul necesar pentru a-ţi ţine spatele într-o formă de S, foarte uşor rotunjit.

Cu ce se diferenţiază scaunele de gaming de alte scaune?

Trecând peste aspect care este o caracteristică subiectivă, scaunele de gaming se diferenţiază de alte scaune prin următoarele dotări:

・Suport pentru cap;

・Suport pentru gât;

・Suport pentru zona lombară;

・Suport pentru coate;

・Suport pentru picioare;

・Spătar rabatabil;

・Fermitate.

Un produs revoluţionar, scaunul de gaming a evoluat pe toate planurile. Răzmătoarea lui nu este una dreaptă sau prea moale ca să îţi obosească spatele; Îţi oferă suport suplimentar pentru membre; Şi cel mai important, îţi asigură o susţinere fermă.

Pentru că sunt concepute cu gândul la persoanele care petrec mult timp în poziţie şezândă, scaunele de gaming sunt foarte ergonomice. Ele nu îţi vătămează spatele, dar îţi permit să te aşezi confortabil.

Îmbinând calităţile unui scaun cu cele ale unui pat, multe scaune de gaming au spătar rabatabil care se apleacă până la 90 de grade. Astfel, ele îţi permit să te aşezi într-o poziţie aproape orizontală, ideală pentru câteva clipe de relaxare.

În afară de spătar, scaunele de gaming mai au şi alte părţi mobile. Uneori acestea pot fi constituite de cotiere care se mişcă în direcţia dorită de utilizator, sau pot fi reglate la o anumită înălţime pentru a asigura un plus de confort.

Pentru starea de bine pe care o oferă, dar mai ales pentru beneficiile reale pe care le aduc sănătăţii, specialiştii recomandă utilizarea scaunelor de gaming tuturor persoanelor care petrec mult timp în poziţie şezândă. Nu trebuie să fii un jucător pasionat pentru a recunoaşte avantajele scaunelor confortabile. Tot ce trebuie să faci este să încerci unul şi îţi vei da imediat seama de diferenţă.

Citeşte şi: De ce gamerii adoră jocurile pe calculator?

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.