La început de 2024, un nou partid ecologist se anunţă pe scena politică românească. Partidul ECO Democrat (PED) se va lansa oficial în această primăvară şi se declară “singurul partid ecologist autentic de centru dreapta din România”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul politic PED, demarat de către Iniţiativa civică ECO Democrată, un grup civic format atât din ecologişti, IT-işti, antreprenori cât şi din alte categorii sociale, inclusiv persoane cu dizabilităţi, este o alternativă la partidele politice actuale care sunt de doctrină ecologistă.

Redăm mai jos integral comunicatul Iniţiativei ECO Democrată:

Iniţiativa civică ECO Democrată anunţă demararea procedurilor de infiinţare a Partidului ECO Democrat (PED), un nou partid de doctrină ecologistă, singurul partid ecologist autentic de centru dreapta din România.

PED nu va fi adeptul ecologismului radical.

Iniţiativa ECO Democrată este un grup civic format atât din ecologişti, specialişti IT, antreprenori, profesori cât şi din alte categorii sociale, inclusiv persoane cu dizabilităţi.

Ca şi proiect politic, PED va promova politica unui stat care foloseşte din plin oportunităţile digitalizării şi dezvoltarea durabilă a României.

PED va promova implicarea femeilor în viaţa politică şi a persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv prin asigurarea accesului acestora pe listele pentru alegerile din anul 2024.

Opţiunile politice ale PED sunt: statul democratic şi eco-capitalismul. Acestea înseamnă respect faţă de principiile echilibrului şi controlului reciproc al puterilor în stat, apărarea libertăţilor individuale, şi încurajarea dezvoltării eco-capitalismului sub toate formele sale: uman, industrial, financiar, tehnologic, cultural şi funciar, în scopul creşterii bunăstării românilor, în condiţiile protejării mediului şi cu respectarea principiului dezvoltării durabile.

Am demarat deja discuţii şi negocieri cu mai multe zone politice care-şi doresc să colaboreze cu PED la elaborarea şi implementarea unui nou proiect politic de ţară, inovativ şi durabil pentru România.

În acelaşi timp transmitem o invitaţie publică societăţii româneşti să ni se alăture pentru o nouă formulă politică eco-democrată, eco-digitală şi eco-socială, respectând în acelaşi timp specificitatea naţională, prezervarea valorilor, tradiţiilor, istoriei şi culturii româneşti.

Departamentul de comunicare al Iniţiativei ECO Democrată” 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.