Având în vedere faptul că orice proces de învăţare este cu mult optimizat atunci când are loc în cadrul unui grup de oameni cu aspiraţii şi nevoi similare, Romanian Business Club a gândit o serie de incursiuni internaţionale de grup dedicate antreprenorilor români. Taberele “re-START în business” vor avea loc in acest an în Bali, Franţa (pe Coasta de Azur) şi Tailanda. Prima tabără are loc în martie 2023 în Bali, iar cea de-a doua are loc în perioada 27 aprilie - 4 mai în Franţa, pe Coasta de Azur. În toamnă, destinaţiile vor fi Tailanda şi Bali. În ultimii 5 ani, Romanian Business Club a organizat 20 de astfel de experienţe în România cu aproximativ 1000 de antreprenori participanţi în total.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentele, organizate în jurul conceptului de bleisure, adică îmbinarea discuţiilor de business cu cele de timp liber, vor aduna în acelaşi loc deţinători ai unor afaceri în diferite stadii de evoluţie (start-up, în dezvoltare sau mature) cu obiectivul de a înlesni colaborarea la un nivel mai profund, de a-şi oferi sprijinul reciproc şi de a găsi soluţii împreună. La nivel macro, dintr-o analiză Future Market Insights observăm că, în sectorul turismului de business de tip bleisure, în următorii 10 ani (2022-2032), rata de creştere anuală compusă (CAGR) aproape se va dubla (de la 5-10% în 2022 la 19.5% în 2032).

Similar cu o şcoală de vară, însă cu rezultate mult mai tangibile şi la un alt nivel, taberele internaţionale Romanian Business Club promit experienţa sinergică a unor oameni de afaceri de calitate, cu idei îndrăzneţe care, ca oricine altcineva, ar putea avansa cu paşi mult mai rapizi în direcţia propriei idei de afaceri, cu puţin ajutor din partea unui grup de suport de business. Taberele Romanian Business Club sunt recunoscute pentru acest potenţial de accelerare în afaceri datorită resurselor pe care membrii Romanian Business Club le pun la dispoziţie pro bono sau prin valoarea recomandărilor, însă şi datorită ieşirii din zona de confort sau dintr-un blocaj şi reîncărcării cu frumuseţea destinaţiilor alese.” a declarat Vlad Mihălăchioiu, fondator Romanian Business Club.

Participanţii îşi vor putea valida ideile de business prin discuţiile cu alţi antreprenori internaţionali de succes şi îşi pot găsi propriii mentori în cadrul unor sesiuni de business-brainstorming cu obiectiv de dezvoltare a afacerilor celor prezenţi. În plus, programul va conţine şi o serie de cinci workshop-uri interactive de psihologia afacerilor. În cadrul acestor workshop-uri, participanţii vor învăţa cum să-şi gestioneze mai bine resursele financiare, să-şi îmbunătăţească procesul de luare a deciziilor, să-şi dezvolte încrederea şi să-şi gestioneze emoţiile. Mai mult decât atât, întâlnirile vor avea loc în vile evaluate la zeci de milioane de euro, experienţele promit să inspire propriul rol de milionar.

În ceea ce priveşte dezvoltarea business-ului, există un aspect esenţial care trebuie să fie luat în considerare: psihologia afacerilor. Pe lângă planurile de afaceri şi strategiile de marketing, este important să înţelegem şi cum psihologia poate influenţa succesul fiecăruia dintre noi în business” a adăugat Liliana Cristea, psihologul care a dezvoltat modulul de workshop-uri de psihologia afacerilor.

Pentru a răspunde propriilor nevoi de dezvoltare în antreprenoriat, dar şi tensiunilor ce au loc la nivel global şi care ne afectează, direct sau indirect, pe fiecare dintre noi, taberele dedicate antreprenorilor sunt ca o gură de oxigen în care activitatea tuturor este focalizată pe crearea de soluţii şi explorarea ideilor de afaceri, cu scopul de a mişca lucrurile în direcţia dorită şi de a maximiza rezultatele, cu un cost financiar şi de energie cât mai redus.  Nevoile de conectare, dar şi cele de creştere şi de explorare au stat la baza programelor internaţionale de dezvoltare pentru antreprenori. Călătoriile au efect prolific asupra multor aspecte ale dezvoltării unui om de business, iar cadrul taberelor “re-START în business”, Romanian Business Club va focaliza această creştere cu impact asupra businessului.

“Vrem să accentuăm mai mult nota umană a antreprenoriatului. După pandemie, motivaţiile şi sursele noastre de inspiraţie s-au diminuat, au intrat într-o stare de economisire din cauza contextului ce a impus multe limitări. Deşi provocările de ordin economic şi social nu s-au încheiat, cred că este important să ne îndreptăm atenţia, efortul şi deschiderea către noi experienţe extraordinare care ne pot schimba viaţa, cu garanţia suportului unui grup de antreprenori cu o misiune comună - de a creşte împreună.” a completat Vlad Mihălăchioiu.

Trendul internaţional al programelor de dezvoltare în business ce se desfăşoară într-un alt loc decât cel obişnuit creşte sub mai multe auspicii. Conform unui studiu CBRE, UK, în 2023, cei din generaţiile Z (cei născuţi între 1990-2010) şi Y sau millenials (cei născuţi între 1981-1996) care au obiceiul de a călători, vor călători mai mult, vor cheltui mai mult şi vor căuta elemente funcţionale în cazarea lor, cum ar fi facilităţi de wellness şi spaţiu de coworking. Mai mult, un raport Eventbrite arată că 75% dintre Millennials preferă noile experienţe decât să acumuleze bunuri.

Grupurile, aşa cum este comunitatea de antreprenori Romanian Business Club, încurajează şi sprijină atât dezvoltarea personală a indivizilor, cât şi cea profesională, în direcţia mentalităţIi de creştere (growth mindset), atât de necesară în business, şi nu numai. De exemplu, un studiu arată că turiştii care au susţinut că au o mentalitate de creştere au ales activităţi aventuroase, pe când cei care au susţinut că au o mentalitate fixă au fost indiferenţi în privinţa activităţii. Destinaţiile alese pentru taberele “re-START în business” Romanian Business Club au menirea să inspire o nouă mentalitate.

***

Mai multe informaţii: Vlad Mihălăchioiu  +40 749 472 687 |vlad.mihalachioiu@gmail.com|

Despre club: Romanian Business Club a fost fondat în 2018 de către Vlad Mihălăchioiu, a cărui viziune a constat în puterea networkingului pentru antreprenori, mai ales pentru cei ce se află la început de drum sau ezită în a-şi începe propria călătorie în afaceri. Comunitatea Romanian Business Club a ajuns la 350 de membri. Evenimentele Romanian Business Club au loc săptămânal în Bucureşti. Întâlnirile Romanian Business Club au o temă de interes pentru antreprenori, cu invitaţi din club şi din afara acestuia, specialişti în domenii precum: financiar, legal, marketing, dezvoltare, şi altele. În plus, membrii comunităţii Romanian Business Club au acces la grupuri private de comunicare de diferite domenii unde beneficiază de sprijinul în timp real al celorlalţi membri. În club se nasc colaborări, se obţin recomandări, se găsesc furnizori, se generează business şi antreprenorii se susţin reciproc cu sfaturi despre situaţii similare de business şi viaţă.

Instagram: https://www.instagram.com/romanianbusinessclub/

Facebook: https://www.facebook.com/Romanianbusinessclub

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.