StartUp-ul 123credit.ro a obţinut trei milioane de euro prin intermediul Omnia Capital, tranzacţia făcându-se prin estimarea veniturilor viitoare, evaluarea fiind de 42 milioane de euri, la care s-a aplicat un risk premium discount.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a fost coordonat de Matei Ladea şi Bogdan Georgescu, parteneri Omnia Capital, asistaţi de casa de avocatura JLaw.ro

123credit.ro este primul market place care îţi calculează suma pe care o poţi împrumuta, îţi compară în real-time ofertele băncilor şi facilitează aplicarea 100% online, fără deplasare la bancă. Marketplace-ul este un partener de încredere şi pentru bănci, oferindu-le clienţi pre-calificaţi prin algoritmi proprii de credit scoring. 123credit.ro estimează că prin intermediul platformei se vor acorda peste 1 miliard de euro credite de consum şi ipotecare în următorii 3 ani.

Startup-ul este fondat de Duncan McGinley şi Sebastian Piu din dorinţa de a democratiza accesul la credite în România şi în Europa de Est. Platforma a fost susţinută în prima rundă de finanţare cu 100.000 de euro de către Şerban Oarza, fost CEO al RTC sub Oresa Ventures.

Încrederea investitorilor validează acest proiect care a reuşit să reunească peste 20 de instituţii financiare sub acelaşi acoperiş şi a obţinut investiţii ca startup fără venituri.

"Astăzi 123credit.ro face un pas important în transformarea digitală a creditării din România. Ne bucurăm că am găsit oameni ca Omnia Capital, EAD.ro şi ceilalţi investitori care ne împărtăşesc viziunea şi le mulţumim că ne sunt alături în aceastî călătorie. Digitalizarea sectorului financiar reprezintă evoluţia naturală a lucrurilor, iar noi suntem bucuroşi să fim pionierii acestei schimbari. Consolidarea pozitiei 123credit.ro în România aduce serviciile financiare mai aproape de oameni", a declarat Duncan McGinley.

"Ne bucură şi ne onorează să participăm alături de EAD.ro şi o echipă deosebită de investitori la succesul 123credit.ro. Încă de la prima întâlnire, am fost convinşi că Duncan McGinley şi Sebastian Piu au un proiect cu potenţial extraordinar, care democratizează creditele în România. Le dorim mult succes şi le mulţumim pentru încredere!", a declarat şi Matei Ladea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.