Visul multora este să locuiască într-o casă cu curte, însă, spre deosebire de apartamentele de la bloc, o astfel de locuinţă are nevoie de efort suplimentar pentru a avea un aspect plăcut, iar problemele care pot apărea sunt numeroase. Din fericire, există produse şi echipamente care te vor ajuta să ai o grădină de vis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperă soluţiile recomandate de specialişti pentru amenajarea şi mentenanţa grădinii tale

Îngrijirea curţii

Dacă până acum ai locuit la bloc, este posibil să nu fii familiar cu toate sarcinile şi provocările pe care le poate ridica o curte, mai ales una spaţioasă. Îngrijirea acesteia trebuie să devină un obicei, altfel rişti ca totul să cadă în paragină, din cauza soarelui, a ploilor, a poluării etc.

Prin urmare, asigură-te că mobila de grădină, pereţii casei şi gardurile sunt mereu curăţate în mod adecvat. În acest scop, poţi folosi unul dintre aparatele de spălat cu presiune de la Husqvarna, pe care le găseşti pe Belgarden.ro. Vei scuti timp şi efort, vei scăpa de praf şi murdărie, iar la final, curtea ta va arăta ca nouă. În plus, un astfel de sistem poate fi folosit şi pentru curăţarea maşinii. 

Scurgerea apei

În procesul de amenajare a grădinii, gestionarea circulaţiei şi scurgereii apei rezultate în urma precipitaţiilor sau a activităţilor din gospodărie este esenţială. Există mai multe soluţii în acest sens, însă este ideal ca acest aspect să fie luat în considerare încă de la construcţia locuinţei. Poţi apela ori la sisteme de ţevi, însă acest lucru va afecta parţial aspectul grădinii, ori la inserarea straturilor speciale pentru scurgere. O altă soluţie o reprezintă colectarea excesului de apă din precipitaţii şi utilizarea sa ulterioară pentru alte sarcini.

Dăunători

Indiferent de zona în care locuieşti, dacă deţii o grădină în care există plante cu flori, legume, pomi fructiferi etc., cu siguranţă vei avea parte şi de dăunători, adică insecte şi alte organisme care afectează vegetaţia. Din nefericire, pesticidele sunt o soluţie cu dezavantaje pentru sănătatea ta.

De aceea, este indicat să te orientezi către alte opţiuni. Una dintre ele este îndepărtarea manuală, atunci când acest lucru este posibil, cum este cazul viermilor. Pentru alţi dăunători se poate apela la curăţarea cu un jet cu presiune şi aplicarea unui strat de ulei care să sufoce insectele.

Sol nepotrivit

Dacă nu ştii de ce gazonul tău ori plantele nu cresc aşa cum ţi-ai dori, atunci există mari şanse ca tipul de sol pe care l-ai folosit să nu fie cel potrivit. În plus, şi el trebuie pregătit înainte de plantare. Acesta trebuie săpat până la o adâncime de 30-40 de centimetri, iar toate obiectele precum pietre, moloz sau alte reziduuri trebuie îndepărtate. Apoi este necesară aplicarea unui strat de compost şi de îngrăşământ, care ajută creşterea plantelor. Şi acestea din urmă trebuie selectate în funcţie de condiţiile climatice, dar şi de aranjarea grădinii.

Aşadar, nu neglija aceste aspecte legate de curte ta şi astfel te vei putea bucura de o oază de linişte şi relaxare!

Sursa foto: Pexels.com

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.