Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, domnul Florin Ionel MOISE şi doamna Evgjeni BASHARI, Inspector General al Înaltului Comisariat pentru Declararea şi Auditul Averilor şi al Conflictelor de Interese din Albania (HIDAACI), au semnat ieri, 21 septembrie 2022, la sediul ANI, un memorandum de înţelegere între cele două instituţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit memorandumului, părţile vor coopera pe palierele prevenţie, creşterea gradului de conştientizare şi încurajarea cooperării internaţionale, prin schimbul de cunoştinţe, expertiză şi bune practici pe domenii comune de interes.

Cu prilejul semnării memorandumului, părţile au agreat asupra necesităţii întăririi cooperării bilaterale Albania – România şi au reiterat angajamentele asumate prin protocolul de colaborare încheiat între cele două instituţii încă din anul 2008.

Semnarea memorandumului are loc în contextul vizitei de lucru la Bucureşti a delegaţiei HIDAACI Albania, care se desfăşoară în perioada 20-23 septembrie 2022, stabilită ca urmare a întrevederii Preşedintelui ANI cu E.S. domnul Ilir TEPELENA, Ambasadorul Albaniei în România, care a avut loc în luna mai 2022.

De asemenea, pe parcursul vizitei de lucru la Bucureşti, delegaţia albaneză este însoţită de E.S. domnul Ilir TEPELENA, Ambasadorul Albaniei în România.

Înaltul Comisariat pentru Declararea şi Auditul Averilor şi al Conflictelor de Interese din Albania (HIDAACI) este o instituţie independentă din Albania, având ca scop prevenirea şi combaterea corupţiei şi a criminalităţii economice, prin declararea şi controlul averii aleşilor şi ale funcţionarilor publici, prevenirea conflictelor de interese în exercitarea funcţiilor publice ale acestora, precum şi prin investigarea cazurilor semnalate de avertizori şi conştientizarea publicului pentru denunţarea şi protecţia avertizorilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.