Asociaţia este înfiinţată în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 şi are ca scop apărarea drepturilor asiguraţilor si beneficiarilor de servicii financiare, a intereselor legitime ale consumatorilor si profesioniştilor, prin informare corectă, consultanţă profesionistă si susţinerea demersurilor de negociere onestă, contractare, derulare, finalizare si reînnoire. Totul în interesul suprem al clienţilor, a contractelor de servicii sau produse din domeniul asigurărilor, pensiilor private, al investiţiilor si in domeniul bancar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, Asociaţia FINPROTECT îşi propune să se implice in susţinerea drepturilor consumatorilor in ceea ce priveşte atingerea unui nivel ridicat de calitate a produselor financiare şi prin susţinerea aplicării unei legislaţii moderne si adecvate.

“Se simţea nevoia unei astfel de asociaţii, care să apere interesele consumatorilor din zona financiară nonbancară, alături de celelalte asociaţii care au luptat pentru drepturile consumatorilor în relaţia cu băncile şi au obţinut rezultate la care poate nimeni nu se aştepta. Un exemplu concludent pentru nevoia de informare şi îndrumare ne vine din zona RCA, asigurare obligatorie pe care o cumpără circa 8 milioane de şoferi an de an. Consumatorul nu mai înţelege ce se întâmplă cu modificările legislative discutate în această perioadă. El nu e reprezentat în faţa legiuitorului sau al autorităţii şi este, deci, expus total. Consumatorul doar află că s-au mărit amenzile sau că se schimbă sistemul bonus-malus, fără ca cineva să îi explice pe larg. Noi ne propunem nu doar să îl ajutăm să înţeleagă ci chiar, în măsura în care FINPROTECT Comunicat de presă www.finprotect.ro S-a înfiinţat FINPROTECT, asociaţia care are ca obiectiv suprem apărarea drepturilor consumatorilor din asigurări, pensii private şi piaţa de capital În data de 4 aprilie 2024 a luat fiinţă FINPROTECT vom putea, să obţinem legi cât mai corecte faţă de consumatori”, declară Paraschiv Constantin, preşedintele FINPROTECT.

Asociaţia FINPROTECT înfiinţează sucursale in toate judeţele tarii.

Orice cetăţean român care nu se află în situaţii ce pot fi considerate de incompatibilitate poate deveni membru, aderând la principiile noastre.

Consiliul Director al Asocia'iei FINPROTECT este alcătuit din:

• Paraschiv Constantin - Presedinte;

• Gheorghe Cojocaru - Prim Vicepresedinte;

• George Laurentiu Tudor – Vicepresedinte;

• Robert – Alexandru- Tiberiu- Cretu – Vicepresedinte;

• Serban Buscu – Vicepresedinte;

• Lucian Remus Dondu – Secretar General. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.