ROCA Industry, primul holding industrial din România, specializat în materiale de construcţii, deţinut de ROCA Investments, a înregistrat o cifră de afaceri la nivel cumulat de 553,8 milioane de lei, conform raportului anual preliminar pentru anul 2023. Veniturile cumulate la nivelul holdingului sunt în creştere cu 8,24% faţă de anul anterior, atât ca urmare a evoluţiei vânzărilor pe anumite segmente, cât şi a unui proces transformaţional major aplicat la nivelul companiilor din holding, ce a inclus atât investiţii cât şi o strategie complexă de eficientizare operaţională şi de dezvoltare a brandurilor companiilor din portofoliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La nivelul anului 2023, profitul operaţional la nivel cumulat, pentru companiile direct productive, este în valoare de 32,0 milioane RON, cu o marjă de 5,8% din cifra de afaceri, influenţată de vânzările mai mari ale anumitor companii, dar cu o presiune pe marjele comerciale aplicate şi de achiziţii de companii realizate în anii 2022 şi 2023 (impact în cifrele consolidate în funcţie de momentul achiziţiei).

ROCA Industry anunţă, de asemenea, data de 11 martie pentru admiterea holdingului la tranzacţionare pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, aceasta reprezentând un moment major în evoluţia companiei. Admiterea pe piaţa reglementată BVB oferă holdingului industrial acces către o gamă mai largă de investitori, inclusiv instituţionali, acesta reprezentând totodată începutul unei noi etape de dezvoltare pentru evoluţia sectorului industrial din România.

Pentru ROCA Industry, 2023 a fost anul îndeplinirii promisiunilor asumate. Ne-am propus să realizăm 3 tranzacţii şi am finalizat cu succes achiziţiile Electroplast, Iranga şi Workshop Doors. De asemenea, ne-am propus să efectuăm o majorare de capital şi am realizat cea mai mare majorare de capital social de pe piaţa românească în întregul an 2023. În plus, am promis tranziţia către piaţa principală a Bursei, un proces pregătit încă din anul precedent şi care va avea loc în zilele următoare,a subliniat Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Holdingul a încheiat anul 2023 cu două achiziţii finalizate - Iranga Technologijos, prin intermediul BICO Industries, companie deţinută direct şi achiziţia Electroplast, unul dintre cei mai mari producători de cabluri electrice din cupru şi aluminiu de joasă tensiune. De asemenea, anul anterior a fost marcat de negocieri avansate pentru achiziţia companiei WorkShop Doors, proces finalizat în februarie 2024.

În plus, capitalul social al holdingului a fost majorat la 248,7 mil. RON, printr-un proces derulat în două etape.

„Rezultatele preliminare din 2023 evidenţiază potenţialul de dezvoltare al industriei româneşti prin accesul la noi surse de capital privat şi prin accelerarea creşterii economice a României, în special în sectorul industrial. În plus, listarea ROCA Industry pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti începând cu data de 11 martie deschide noi oportunităţi de dezvoltare solidă pentru holding şi companiile din portofoliu, pregătindu-ne pentru rezultatele pe care le vom obţine în 2024. Totodată, acest an a constituit şi un moment de consolidare a unei fundaţii extrem de solide,” a completat Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Anul 2023 a fost dedicat, de asemenea, consolidării şi îmbunătăţirii continue la nivelul holdingului ROCA Industry. Procesul transformaţional promovat de holding şi implementat la nivelul companiilor din portofoliu include crearea de echipe solide, optimizarea operaţională, dezvoltarea de branduri puternice, implementarea de politici sau transfer de know-how între companii şi este un proces ciclic care implică investiţii iniţiale considerabile, urmate de confirmarea rezultatelor. 

ROCA Industry pune în aplicare un model de business prin care investeşte, în calitate de acţionar majoritar, în companii cu potenţial de dimensiune medie, care nu au uşor acces la capital public şi sunt mai puţin accesibile pentru investitorii insituţionali, integrându-le, printr-un proces de creştere şi eficientizare, într-o structură performantă de holding.

ROCA Industry este holdingul industrial deţinut majoritar de ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România. Holdingul deţine, direct şi indirect, un număr de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uşi destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri electrice), precum si producătorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul BICO Industries. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.