ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de construcţii, lansează Industria Faptelor Bune - platformă de proiecte cu impact comunitar real, parte a strategiei de sustenabilitate a grupului. În cadrul primului proiect, companiile din cadrul holdingului susţin cu fonduri în valoare de 50.000 de euro, materiale de construcţii de calitate şi aport de know-how ale echipelor din grup, transformarea pentru viitor a Şcolii Gimnaziale din Sălcioara, jud. Ialomiţa, începând cu anul şcolar 2023-2024.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de transformare, derulat pe parcursul verii şi realizat cu susţinerea companiilor ROCA Industry – BICO Industries, EVOLOR, DIAL, ECO EURO DOORS, ELECTROPLAST – a vizat nu doar îmbunătăţiri în zona sălilor de clasă, ci şi crearea de spaţii  multifuncţionale, care vor fi echipate cu mobilier nou, echipamente moderne şi design tematic, care să răspundă nevoilor de dezvoltare dintr-un mediu educaţional stimulativ, generând valoare pe termen lung în comunitate. De asemenea, ROCA Industry a donat, prin companiile sale, materiale de construcţii precum vopseluri, diluanţi, panouri de gard, stâlpi rectangulari, uşi şi alte materiale necesare renovării, produse în fabrici performante din România.

Apelul pentru renovarea unităţii şcolare din Sălcioara a fost lansat de Organizaţia Narada, prin platforma HartaEdu, care mapează nevoile şcolilor din România şi mobilizează comunităţile locale şi mediul de business pentru a oferi susţinere, misiunea organizaţiei fiind de a îmbunătăţi actul educaţional din ţara noastră.

“În business, dar şi în proiectele noastre adresate comunităţii, urmărim să facem investiţii strategice, să dezvoltăm relaţii solide şi sinergii care să aducă performanţe şi perspective de dezvoltare. Lansăm Industria Faptelor Bune convinşi că este important nu doar ce este de făcut, ci şi cum este făcut, pentru a genera valoare reală, pe termen lung. Astfel, ne implicăm în dezvoltarea de campioni încă din băncile şcolii, punând la dispoziţie resurse financiare esenţiale, materiale de calitate produse în fabricile noastre şi know-how în construcţii şi gândire sustenabilă pe termen lung, pentru transformarea pentru viitor a acestei şcoli,” a declarat Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Cum arată educaţia în mediul rural: 80% dintre elevi manifestă teama de a se exprima, de frica etichetării în colectiv

O analiză tip diagnoză realizată de Organizaţia Narada pentru Şcoala din Sălcioara arată că 50% dintre elevi nu sunt mulţumiţi de relaţiile construite cu colegii şi cadrele didactice, un procent de 65% afirmă că le este greu să lege prietenii, iar 80% vorbesc despre teama de a se exprima, de frica etichetării în colectiv. Aceste date reflectă realitatea din şcolile aflate în satele şi comunele României, unde lipsa de finanţare  se traduce în lipsuri majore în acest sistem de instruire şi dezvoltare socio-emoţională. Mai departe, efectele se fac resimţite în piaţa muncii din toate domeniile de activitate, de la industrie la IT.

Abordarea proiectului urmăreşte să aducă beneficii actului educaţional şi să crească randamentul şcolar, făcând posibile activităţi centrate pe nevoile individuale ale fiecarui elev, stimularea colaborării, comunicării, dar şi adaptarea procesului de predare diferenţiat, în cazul elevilor cu grad mare de risc de eşec şcolar, sau a celor cu cu dificultăţi de învăţare. Iniţiativa aparţine Organizaţiei Narada, care este coordonatorul proiectului, iar fondurile sunt donate de către companiile ROCA Industry cu sprijinul Fundaţiei Impetum. 

La nivel naţional, 15% din totalul populaţiei cu vârste între 18-24 ani întrerupe studiile, sistemul de educaţie din România ocupând primul loc la nivelul Uniunii Europene la abandonul şcolar timpuriu, conform celor mai recente date Eurostat.

“Ne dorim ca acest proiect să nu rămână o iniţiativă singulară, ci un exemplu pozitiv care poate fi multiplicat, pentru că şansa României de a creşte este prin evidenţierea modelelor de succes şi crearea de sisteme care să preia şi să multiplice aceste modele. România poate şi trebuie să să dezvolte campioni regionali, iar educaţia este un pas obligatoriu pentru aceasta,” a mai declarat Ionuţ Bindea.

Şcoala transformată într-un mediu educaţional stimulativ, la standarde europene, începând cu anul şcolar 2023 - 2024

Lucrările de renovare la şcoala din judeţul Ialomiţa au început în luna iunie, şantierul de lucru având ca termen de finalizare luna august, pentru ca elevii să beneficieze de noile spaţii şi dotări la începerea anului şcolar 2023 - 2024. Proiectul de transformare de la Sălcioara îşi propune să creeze un cadru bazat pe siguranţă fizică şi emoţională, pentru a asigura copiilor suportul necesar pentru a-şi atinge potenţialul academic, social şi personal.

Planul proiectului de transformare a vizat amenajarea unei clasei multifuncţionale pentru intervenţie timpurie, 

săli de clasă echipate pentru derularea activităţilor non-formale, de învăţare prin colaborare, precum şi staţii tematice pe hol, în clase şi amenajarea curţii pentru stimularea şi exersarea cooperării, relaţionării pozitive.

Până acum, peste 100 de elevii din Sălcioara au participat, în cadrul proiectului, la activiţăţi diverse cu rol de lărgire a orizontului de cunoaştere. Fabricile deţinute de ROCA Industry şi-au deschis porţile de Săptămâna Altfel, când elevii au vizitat facilităţile de producţie BICO Industries, EVOLOR, DIAL pentru a explora viitoare cariere în industrie într-o formă de training real, dar şi obiectivele culturale din apropierea fabricilor.

Companiile ROCA Industry, performeri în sectoarele specifice de activitate, se alătură proiectului de transformare a şcolii, direcţionând 50.000 de euro, dar şi materiale produse în fabricile holding-ului, pentru renovarea spaţiilor interioare şi exterioare: BICO Industries - primul şi cel mai mare producător naţional de plasă din fibră de sticlă şi singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă, EVOLOR - unul dintre cei mai mari jucători din industria de producţie de vopseluri şi lacuri, ECO EURO DOORS - cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, DIAL - producător de produse din fir metalic, ELECTROPLAST – unul dintre cei mai mari producatori de cabluri electrice.

ROCA Industry, listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul ROC1, este holdingul industrial deţinut de ROCA Investments. Acesta deţine direct şi indirect, un număr de 8 companii - BICO Industries, EVOLOR, ECO EURO DOORS, DIAL, ELECTROPLAST, precum şi producatorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga, prin intermediul BICO Industries.  

Impetum Group este grupul românesc dedicat misiunii de a maximiza valoarea de business în oricare etapă din viaţa unei companii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.