ROCA Industry anunţă intenţia de achiziţie prin compania ECO EURO DOORS, parte a holdingului, a Workshop Doors, unul dintre jucătorii - cheie de pe piaţa uşilor de interior din regiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat în stadiu de negocieri avansate, holdingul anunţă intentia de achiziţie a unui pachet de acţiuni în cadrul companiei Workshop Doors, cu sediul în Petelea, care deţine două faciltăţi moderne de producţie. Tranzacţia nu este semnată la acest moment, urmând să fie supusă unui proces de evaluare internă şi aprobărilor Consiliului Concurenţei, sau a altor autorităţi competente, după caz. 

ROCA Industry intenţionează ca prin această nouă achiziţie avută în vedere, să continue creşterea capacităţii de producţie a ECO EURO DOORS şi diversificarea gamelor cu produse noi şi competitive, acoperind toate segmentele de preţ şi asigurând cea mai variată ofertă de produse disponibiliă pe piaţa din România.  

În urma finalizării şi obţinerii tuturor aprobărilor necesare încheierii tranzacţiei avute în vedere, ECO EURO DOORS îşi va consolida poziţia de jucător - cheie pe piaţa românească a uşilor de interior, cu obiective de tansformare în campion regional.

“Hodingul ROCA Industry ramâne fidel planurilor sale de consolidare prin achiziţii strategice şi de a scala si poziţiona astfel industria locală pe harta marilor performeri europeni. De aceea, pe un segment de piaţă dominat de importuri şi de produse slab calitative, ne bucurăm să facem noi paşi înainte către reindustrializarea României – prin infuzie de capital şi know-how, care se vor traduce toate în calitate mai bună şi respect pentru banii românilor cheltuiţi pe produse made in România,” declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Piaţa de desfacere a uşilor de interior este reprezentată în acest moment, în proporţie de aproximativ 70%, de importuri. Sursa importurilor este în principal China, piaţa acestora fiind dominată pe produse de slabă calitate, la un cost redus. În oglindă, piaţa producătorilor locali este una fragmentată şi doar 58% din producţia autohtonă este comercializată local, restul mergând la export.*

“Workshop Doors este un jucător competitiv, cu o evoluţie sănătoasă. La nivelul volumului de producţie, acesta s-a situat pe locul al 3-lea între toţi producătorii locali în 2022, livrând peste 150.000 de uşi de calitate, realizate în fabricile sale. Şi credem ca împreună putem dezvolta povestea de succes a acestei companii, devenind mai puternici şi mai relevanţi atât pe piaţa naţională cât şi pe pieţele regionale din Europa. Modelul nostru de achizitie are in vedere o abordare integrate, care presupune susţinerea şi dezvoltarea angajaţilor şi creşterea performanţei lor în noua structură, a adăugat Ionuţ Bindea.

Pe aceasta piaţă limitată din punct de vedere al opţiunilor, după aprobarea şi finalizarea tranzacţiei avute în vedere, strategia propusă de ROCA Industry pentru ECO EURO DOORS vizează diversificarea brandurilor din portofoliu, cu prioritate pe creşterea calităţii produselor oferite. Componentele de sustenabiltiate, eco-responsabilitate, continuarea proceselor de retehnologizare si automatizare a producţiei, dar şi implicarea unor designeri experimentaţi vor fi diferenţiatori majori în strategia următoare a companiei. 

ECO EURO DOORS este producătorul român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale cu cea mai mare capacitate de producţie din România, parte din portofoliul holdingului ROCA Industry din anul 2022. Cu peste 220 de angajaţi şi o experienţă de 28 de ani pe piaţa de materiale de construcţii, acesta produce în principal uşi pentru interior, în cadrul fabricii sale performante de la Reghin. Produsele ECO EURO DOORS sunt distribuite la nivel naţional, prin intermediul retailerilor DYI, dar şi prin intermediul altor retaileri şi distribuitori specializaţi.

WORKSHOP DOORS, companie activă din anul 2009, cu sediul la Petelea, deţine 2 fabrici proprii, la Reghin şi Petelea şi exportă un procent considerabil din producţia proprie. Compania avea 184 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro la finalul anului 2022.  

ROCA Industry, listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul ROC1, este holdingul industrial deţinut de ROCA Investments. Acesta deţine direct şi indirect, un număr de 8 companii – performeri în sectoarele specifice de activitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.