Doar anul trecut, furnizorul de servicii medicale Arcadia, cea mai mare reţea privată de sănătate din regiunea Moldovei, a tratat peste 350.000 de pacienţi în cele 6 centre medicale. În aceeaşi perioadă, în Spitalele Arcadia au avut loc peste 7.500 de intervenţii chirurgicale realizate cu succes de medici specialişti care au venit în sprijinul pacienţilor din zona de Nord-Est a ţării, şi nu numai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul 2020 a însemnat pentru Arcadia continuarea investiţiilor în sănătate, cu lansarea serviciului de telemedicină ArcadiaLine, prin intermediul căruia peste 100 de specialişti au acordat aproape 10.000 de ore de consultaţii. Din cele aproape 40 de specialităţi medicale oferite, cele mai căutate au fost cardiologia, pediatria, endocrinologia şi medicina internă.
 

La Arcadia – Spitale şi Centre Medicale, principalele specialităţi de care pacienţii din zona Moldovei au avut nevoie, în 2020, au fost chirurgia, Maternitatea Arcadia, unde s-au născut peste 1.200 de bebeluşi, ortopedia, cardiologia şi neurochirurgia.

 
“Anul trecut am urmărit îndeaproape evoluţia pandemiei, fapt care ne-a ajutat să răspundem nevoilor pacienţilor în timp real, prin implementarea unor soluţii menite să asigure siguranţa acestora în centrele medicale Arcadia. Lansarea serviciului de telemedicină, deschiderea Centrului de Sănătate a Femeii sau echiparea a două dintre cele trei Centre de Imagistică Medicală cu tehnologia IRM 3Tesla sunt doar câteva exemple grăitoare, de altfel şi printre principalele investiţii realizate într-un an cu multe provocări pentru noi. În tot acest timp, am menţinut atât un flux constant de informare cu pacienţii, cât şi un dialog permanent cu instituţiile naţionale relevante în contextul pandemiei”, a declarat Dan Fiterman, General Manager Arcadia – Spitale şi Centre Medicale.

Cazuri excepţionale, operate cu succes în condiţii de siguranţă pentru pacienţi

O serie de intervenţii chirurgicale cu grad de dificultate ridicat au fost efectuate în 2020, în Spitalele Arcadia, medicii chirurgi rezolvând unele dintre cele mai complexe cazuri medicale din ţară:

  • Chirurgie pediatrică: un copil de 3 ani cu o formaţiune tumorală sublinguală rară a fost operat cu succes la Spitalul Arcadia de către o echipă medicală multidisciplinară condusă de dr. Adnana Toma-Jaramani, medic specialist chirurgie pediatrică. De asemenea, specialiştii Arcadia au rezolvat şi un caz de malformaţie uterină – uter dublu operat de către dr. Ana Maria Scurtu, medic primar chirurgie pediatrică şi dr. Romulus Adrian Roşca, medic primar chirurgie pediatrică.
  • Chirurgie bariatrică: procedura Gastric Sleeve cu Tranzit Loop Bi-Partition, o intervenţie realizată de dr. Sebastian Ralea, medic specialist chirurgie generală, a marcat o premieră în România, în chirurgia obezităţii.

Mai aproape de nevoile pacienţilor, prin investiţii în oameni şi tehnologie
Ca parte a strategiei de investiţii orientate către siguranţa pacienţilor, anul trecut, Arcadia a lansat serviciul de telemedicină ArcadiaLine, prin intermediul căruia pacienţii pot beneficia de experienţa unui consult de specialitate, similară cu cea din Centrele Medicale Arcadia, din siguranţa propriului cămin.
 
De asemenea, echipa Arcadia a deschis, în incinta Centrului Medical Arcadia Ciocoarei, primul Centru de Sănătate a Femeii din regiunea de Nord-Est, un mediu special creat pentru paciente, unde acestea pot beneficia de un circuit medical complet care include servicii medicale de obstetrică-ginecologie, chirurgie estetică şi nutriţie.
 
În 2020, investiţiile într-un ritm accelerat au mai însemnat şi dotarea Centrelor de Imagistică Medicală cu două aparate IRM 3Tesla, tehnologie care facilitează diagnosticarea cu acurateţe a unui spectru larg de afecţiuni – de la afecţiuni cranio-cerebrale sau ale coloanei cervico-dorso-lombare, până la patologia hepatică sau pancreatică.

Despre Arcadia - Spitale şi Centre Medicale
Lider în sănătate în regiunea de Nord-Est, Arcadia – Spitale şi Centre Medicale oferă servicii medicale integrate, fondate pe o structură complexă, într-o continuă dezvoltare (Spital Multidisciplinar, Spital de Cardiologie Intervenţională, 3 Centre de Imagistică Medicală, Maternitate, 6 Centre Medicale).
 
Echipa medicală de elită, echipamentele ultramoderne şi dotările premium sunt doar câteva din motivele pentru care peste 1 milion de pacienţi au ales serviciile Arcadia din 2010 şi până în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.