Analogue Festival a reuşit chiar de la prima ediţie, desfăşurată între 2-4 septembrie, în peisajul spectaculos al Platoului Făget, din Mioveni (judeţul Argeş), să atragă un public foarte numeros. Peste 30.000 de participanţi din regiune, dar şi din alte judeţe ale ţării, au venit la festival şi s-au bucurat de un line-up de excepţie, dar şi de multele activităţi care, împreună cu organizarea foarte bună, au animat locul de desfăşurare şi l-au transformat în cel mai apreciat festival din regiunea central-sudică a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

20 de trupe şi artişti de top au susţinut concerte la Analogue, printre care Asaf Avidan, Jessie Ware, JP Cooper, Subcarpaţi, BUG Mafia sau Zdob şi Zdub. Dincolo de concertele reuşite şi de atmosfera extraordinară de la faţa locului, festivalul a fost o reală bucurie pentru participanţi, un motiv de mândrie că există acum un astfel de eveniment în regiune, un indiciu clar pentru organizatori ca era un eveniment aşteptat, necesar şi la momentul potrivit.  

Dat fiind succesul primei ediţii, organizatorii, Centrul Cultural Mioveni, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al oraşului Mioveni, au anunţat că doresc să continue acest proiect şi că au început pregătirile pentru o nouă ediţie în 2023, la o dată care va fi anunţată în curând. 

Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare, Analogue Festival a prezentat trei scene de muzică live şi petreceri cu DJs, dar şi multe activităţi în aer liber, de la ridicări cu balonul cu aer cald, la silent disco, degustări de vinuri, ateliere de creaţie şi multe altele. 11 vendori de food & drinks au completat oferta festivalului. 

Ne-am dorit chiar de la această primă ediţie a Analogue Festival să le oferim participanţilor o experienţă diferită, nu doar din punct de vedere muzical, ci şi ca îndemn al nostru: Escape into reality. Ne bucurăm că, în ciuda vremii mai neprietenoase, oamenii au venit în număr foarte mare, s-au distrat, au dansat şi s-au bucurat de toate activităţile pregătite pentru ei. Suntem fericiţi că pe scenele noastre au urcat artişti de top, internaţionali şi români, care au oferit show-uri memorabile, exact cum am văzut şi la alte festivaluri mari din ţară. Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă transformarea unui vis în realitate: sponsorilor şi partenerilor noştri, autorităţilor şi forţelor de ordine, echipei de organizare, artiştilor si, mai ales, publicului care a crezut în noi. Pentru la anul pregătim şi mai multe surprize şi experienţe extraordinare”, a declarat Alin Călinescu, managerul Analogue Festival.

Pe Main Stage au avut loc, în cele trei zile, concerte de genuri muzicale diferite: indie, electronic dance music, disco, folk-rock, pop, soul, etno-rock, folclor underground, dub-reggae, hip-hop şi trap. 

Pe scenă au urcat headlinerii Jessie Ware, JP Cooper, Morcheeba, Asaf Avidan, B.U.G. Mafia, Dubioza Kolektiv, Rudimental DJ şi Subcarpaţi. Pe lângă aceştia, au mai cântat şi Bruja. Catalina Cara, Deliric x Silent Strike, El Nino, Golan, Irina Rimes, Moonlight Breakfast, Nane, The Motans, TM Grove & Maria Hojda şi Zdob si Zdub.   

Pe parcursul festivalului, cei care au dorit au putut să vadă festivalul şi de sus, din balonul cu aer cald amplasat chiar pe Platoul Făget. Cea de-a doua scenă a festivalului a fost dedicată tinerilor artişti, din zona de muzică indie/pop/rock, hip-hop sau muzică electronică, care au avut un spaţiu dedicat în cadrul festivalului. Au urcat pe scenă 11 debutanţi, trupe, solişti, performeri şi DJs amatori. 

Scena Radio ZU a fost, de asemenea, în atenţia tinerilor care au petrecut în număr mare până noaptea târziu, pe ritmurile evergreenurilor de la #MuzicaAia. 

Cronica unui festival de succes 

Ziua 1 (vineri, 2 septembrie)

10.000 de persoane din regiune, dar şi din alte judeţe ale ţării, au venit la Analogue Festival, în prima zi a primei ediţii. Chiar dacă a plouat aproape întreaga zi, participanţii s-au bucurat de concertele şi de activităţile pe care le-au putut face la faţa locului. 

Pe scena principală a fost o seară hip-hop & trap de zile mari, unde au cântat Bruja, El Nino, Nane, Deliric & Silent Strike cu Muse Quartet. Tataee, Caddy şi Uzzi de la B.U.G. Mafia au încălzit atmosfera până târziu în noapte cu un show excepţional care nu a fost împiedicat de ploaie, urmaţi de acordurile de electric party de la Rudimental DJ.

Ziua 2 (sâmbătă, 3 septembrie)

Dragi prieteni, pandemia şi războiul ne-au despărţit, dar ne bucurăm că ne-am regăsit la Analogue!“ le-au transmis artiştii de la Zdob şi Zdub miilor de entuziaşti care au dansat în faţa scenei.

Concertele de sâmbătă au fost deschise de Catalina Cara, urmată de Moonlight Breakfast, Zdob şi Zdub, Subcarpaţi şi de balcanicii de la Dubioza Kolektiv. 

Este mereu distractiv pentru noi să împărţim scena cu prietenii noştri de la Subcarpaţi, dar de data asta a fost şi mai frumos, în faţa unui public uimitor care nu a fost deranjat de vremea rece şi care a cântat şi a dansat cu noi tot spectacolul. Vă salutăm şi ne cerem scuze pentru toţi pantofii şi cizmele distruse!” au declarat cei de la Dubioza Kolektiv.

Britanicii de la Morcheeba au încheiat seara cu un spectacol plin de sensibilitate şi emoţie, Skye impresionȃnd publicul cu vocea sa puternică şi cu prezenţa scenică hipnotizantă. 

Organizatorii au estimat o participare a peste 10.000 de oameni în cea de-a doua zi a festivalului.

Ziua 3 (duminică, 4 septembrie)

Duminică au fost 7 concerte pe Main Stage, începând cu TM Groove & Maria Hojda, urmaţi de The Motans, Irina Rimes şi Golan. Mai apoi au intrat pe scenă israelianul Asaf Avidan şi britanicii JP Cooper şi Jessie Ware, cu show-uri care au întrecut toate aşteptările. 

Energicul Asaf Avidan a avut un show plin de emoţie, a coborât în public, a interacţionat cu fanii şi a mărturisit că de fiecare dată când cântă în România se simte foarte bine, nu doar pentru că strămoşii săi au fost români, ci pentru că energia pe care o simte din partea publicului e specială. La auzul celebrei “One Day / Reckoning Song”, publicul a izbucnit în urale si a cântat toate versurile alături de artist.

Piesele “She’s on my mind” şi “Perfect Strangers” ale lui JP Cooper i-au determinat pe toţi cei prezenţi să cânte împreună cu artistul şi să danseze. 

Ultimul concert al festivalului a fost cel al lui Jesse Ware care, împreună cu dansatorii şi acompaniatorii săi de excepţie, au ridicat la maximum nivelul energiei publicului pe ritmuri de disco şi dance. 

Peste 10.000 de participanţi au fost şi în a treia zi de festival. 

Despre ANALOGUE Festival

Analogue este un festival care îmbină natura cu muzica şi care aduce în discuţie problematici actuale precum sustenabilitatea, limitele digitalului şi relaţiile interumane. Prima ediţie s-a desfăşurat în perioada 2-4 septembrie 2022, pe platoul Făget din Mioveni, cu sprijinul Primăriei Mioveni şi al Centrului Cultural din Mioveni.

Participanţii la festival au putut să aleagă ȋntre cele 3 scene muzicale, ateliere de creaţie şi multe zone de relaxare şi folosire a digitalului într-un mod mai responsabil, pentru o conexiune cât mai reală între oameni cu preocupări şi valori comune.

Festivalul l-a avut ca partener principal pe George, primul banking inteligent din România, o inovaţie BCR. George este un ecosistem digital financiar complet, care oferă 100% online, pe mobil sau desktop, toate serviciile de daily banking, chiar şi cele mai complexe. Cu peste 1,4 milioane de utilizatori în România şi 7 milioane în celelalte ţări din Centru şi Est, George a devenit cea mai populară platformă de digital banking din Europa şi este partener cu unele dintre cele mai mari festivaluri şi evenimente culturale din România.

Organizatori: Centrul Cultural Mioveni, Primăria Oraşului Mioveni, Consiliul Local Mioveni

Partener principal: George. Primul banking inteligent. Inovaţie BCR

Parteneri media: Radio ZU, Profit.ro, News.ro, Kudika.ro, Wall-street.ro

Sponsori: CIUC PREMIUM®, PEPSI, P.P. DISTRIBUTORS ROMANIA, LA FANTANA, SISTEMATH BY LA FANTANA, KAFUNE, BECIUL DOMNESC COMPANIA, DELTA INVEST, NATISAN MEDICINA GENERALA, VECTRUM SOLUTIONS, ALPHA MAAP CREATIONS, CIPCOS MAR COMPLEX, OPTIMA, ALDESTAR, RED BULL, VODAFONE

Parteneri locali: Supernova Piteşti, Cinema Trivale, Happy Cinema

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.