Grupul DIGI îşi reafirmă sprijinul pentru facilitarea accesului la educaţie incluzivă şi combaterea abandonului şcolar în comunităţile vulnerabile, cu scopul de a ajuta elevii din mediul rural să beneficieze de şanse egale şi de oportunităţi de dezvoltare profesională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, Grupul DIGI susţine cea de-a treia ediţie a campaniei “Şcoala fără Pauză”, proiect iniţiat de Băneasa Shopping City, în parteneriat cu Asociaţia Banca de Bine, care are ca obiectiv prevenirea abandonului şcolar, fenomen corelat de cele mai multe ori cu lipsa resurselor şi materialelor necesare unui mediu propice învăţării.

 Astfel, până la data de 24 decembrie, în fiecare zi, de luni până duminică, cei care doresc să se implice, să arate solidaritate şi să transforme acţiunea de a dona într-o mişcare socială pentru un viitor neîntrerupt în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, proveniţi din medii defavorizate, pot aduce la unul dintre cele şase spaţii dedicate de colectare „Şcoala Fără Pauză”, amplasate în centrul comercial Băneasa Shopping City, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite şi echipamente tehnologice, toate în stare bună, curate, complete şi funcţionale. Donaţiile vor fi distribuite şcolilor aflate în comunităţi rurale vulnerabile din 10 judeţe: Teleorman, Giurgiu, Prahova, Ialomiţa, Suceava, Olt, Vaslui, Dâmboviţa, Mureş şi Haţeg.

Eforturile comune şi dorinţa de a duce binele mai departe, ne situează şi anul acesta mai aproape de cei aflaţi în nevoie. Iniţiativa <<Şcoala fără Pauză>> a ajutat până acum peste 15.000 de copii, iar anul acesta ne propunem să continuăm sprijinirea lor pentru a le oferi şansa unui viitor mai bun, dar şi pentru a evita pierderea unor generaţii întregi de elevi, care ulterior se traduce printr-o creştere şi mai pregnantă a ratei de somaj din România, excluziune socială şi sărăcie. Toate acestea nu ar fi posibile fără implicarea activă a Grupului DIGI şi a partenerilor care ne susţin demersurile pentru cel de-al treilea an consecutiv, şi fără contribuţia voastră, a tuturor celor care ne urmăriţi şi donaţi la punctele de colectare”, a declarat Violeta Bîltac, preşedinte Asociaţia Banca de Bine.

În cadrul ediţiei anterioare a campaniei, 150 de unităţi de învăţământ au fost dotate cu echipamente electronice şi cărţi, iar donaţiile strânse au adus o rază de lumină şi speranţă pe chipurile a peste 8.000 copii din 70 de comunităţi.

            Acest proiect reprezintă o nouă acţiune de responsabilitate socială a Grupului DIGI, înscrisă în axa #DIGIEdu, cu scopul de a preveni părăsirea timpurie a şcolii şi de a reduce decalajul educaţional, pentru ca generaţiile de elevi din comunităţile sărace să fie ajutate să îşi valorifice potenţialul şi să îşi dezvolte abilităţile esenţiale bunei integrări în societate.

Despre Grupul DIGI| RCS & RDS

               DIGI este liderul pieţei de telecomunicaţii din România pe segmentele de internet de bandă largă (broadband), servicii de distribuţie TV (pay-TV) şi telefonie fixă, deţinând o cotă importantă pe segmentul de comunicaţii mobile, precum şi cea mai mare acoperire la nivel naţional. Compania derulează operaţiuni în România, Spania, Italia şi urmează să lanseze servicii electronice în Portugalia şi Belgia.

               Soluţiile de conectivitate şi comunicaţii electronice convergente furnizate de DIGI se bazează pe reţele moderne de fibră optică şi tehnologii de ultimă generaţie. DIGI pune la dispoziţia clienţilor săi şi o ofertă diversificată de conţinuturi radio şi TV: sport (Digi Sport), ştiri (Digi24), filme, documentare, muzică şi serviciul de content Digi Online.

Despre Băneasa Shopping City

Centrul comercial Băneasa Shopping City este lider pe piaţa românească de fashion şi entertainment, oferind clienţilor săi un mix unic de branduri, care poate satisface şi cele mai exigente dorinţe în materie de shopping, de la cele de renume internaţional, la magazine ale designerilor români, precum şi o varietate de restaurante rafinate şi cafenele. Centrul comercial include şi o zonă impresionantă de divertisment, MaxFun, MaxBet şi Cineplexx. Aceste caracteristici sunt menite să asigure confortul clienţilor şi transformă Băneasa Shopping City în destinaţia exclusivistă de shopping, relaxare şi entertainment din România.

Despre Asociaţia Banca de Bine

Banca de Bine este o organizaţie non-guvernamentală tânără, dinamică, a cărei misiune este de a ajuta activ copiii din mediile defavorizate pentru a avea acces egal la educaţie şi oportunităţi viitoare de dezvoltare. Activitatea organizaţiei Banca de Bine se realizează în regim de voluntariat, cu transparenţă totală, integritate şi mult curaj. Banca de Bine susţine campanii umanitare şi conectează asociaţii non-profit, companii, donatori şi beneficiari împreună. Înţelegem şi ştim că doar donând din timpul şi din cunoştinţele noastre putem contribui la un pic mai bine pentru cât mai mulţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.