Leader Team Broker, jucător cheie pe piaţa asigurărilor de nişă din România şi din Europa, oferă producătorilor şi comercianţilor asigurarea Product recall, o poliţă care îi ajută să diminueze pierderile provocate de retragerea de la vânzare a bunurilor, precum şi alte costuri generate de astfel de situaţii cu impact asupra reputaţiei şi imaginii publice. Poliţa, creată în colaborare cu cei mai mari asigurători din România şi de pe piaţa LLOYD’S, acoperă daunele suferite de producători în cazul în care produsele lor nu îndeplinesc standardele de calitate impuse şi trebuie retrase de pe piaţă din varii motive (erori de fabricaţie, alterare, contaminare accidentală sau pentru că prezintă riscuri de sănătate pentru consumatori).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Industria auto, cea alimentară şi cea farmaceutică sunt domeniile din care vine şi cea mai mare cerere pentru asigurări de Product recall, însă orice companie care are produse fizice în circulaţie, indiferent de domeniul în care activează, ar trebui să ia în considerare acest tip de poliţă, pentru a-şi proteja activitatea, veniturile şi reputaţia.

”Asigurarea Product recall se adresează, practic, tuturor firmelor care produc şi comercializează produse, fie că vorbim despre industria alimentară, producţia de mobilă, de îmbrăcăminte, industria IT sau cea de maşini. Acoperirea oferită de această poliţă poate varia în funcţie de nevoile şi riscurile specifice ale unei industrii sau ale unei companii şi poate include o serie variată de costuri generate de retragerea produsului de pe piaţă. De aceea, este important să se verifice în mod clar clauzele şi condiţiile specifice ale poliţei de asigurare pentru Product recall, deoarece acoperirea şi limitările pot varia în funcţie de furnizorul de asigurări şi de poliţa încheiată. Consultarea cu un specialist în asigurări este recomandată pentru a înţelege în detaliu ce daune sunt acoperite şi pentru a asigura o acoperire adecvată în funcţie de nevoile şi riscurile specifice ale companiei, iar noi, la Leader Team Broker, punem la dispoziţia clienţilor noştri cei mai buni specialişti care oferă consultanţă ţintită pe nevoile fiecăruia dintre ei”, a declarat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker.

Retragerea unui produs de pe piaţă se face fie atunci când producătorul descoperă că acesta nu îndeplineşte standardele de calitate cerute, are defecte sau prezintă riscuri pentru consumatori, fie după ce a produs deja prejudicii consumatorilor şi autorităţile cer scoaterea lui de la vânzare. În oricare dintre situaţii, o retragere de produs înseamnă pentru producător pierderi financiare semnificative, începând cu costurile de fabricaţie, prejudicii de imagine, dar şi daune materiale pe care instanţele le pot decide în urma unor procese. 

Asigurarea Product recall vine în sprijinul producătorilor care trec prin astfel de situaţii, aceasta fiind o formă specializată de asigurare, care oferă acoperire financiară în cazul în care o companie este nevoită să retragă un produs de pe piaţă.

O asigurare pentru product recall a devenit o necesitate zilele noastre, când retragerile de produse de la comercializare sunt tot mai frecvente, iar producătorii înregistrează pierderi chiar şi de sute de milioane de euro sau dolari. Fie că vorbim despre contaminarea cu diferite bacterii, în industria alimentară, fie că vorbim despre defecţiuni la sistemul de frâne sau la airbag în industria auto, fie de erori de fabricaţie la bateria telefoanelor care le fac să explodeze - ca să enumăr doar câteva din cele mai cunoscute exemple din ultimii ani -, rechemări de produse au loc aproape zilnic la nivel mondial, în toate industriile. Totodată, firmele producătoare suferă şi o lovitură de imagine şi se confruntă cu critici şi procese din partea consumatorilor, mai ales dacă produsele respective au pus în pericol viaţa clienţilor. Şi, de multe ori, o retragere de produs de pe piaţă poate aduce falimentul producătorului. De aceea, asigurarea pentru product recall reprezintă un instrument esenţial pentru companiile care produc şi comercializează diferite produse, fiind o poliţă ce oferă o protecţie valoroasă în faţa tuturor riscurilor asociate cu retragerea produselor de pe piaţă. Leader Team Broker a înţeles nevoia pentru o astfel de poliţă de asigurare în piaţă şi venim în întâmpinarea acestei nevoi a partenerilor noştri, oferindu-le această formă de sprijin esenţială în protejarea afacerii şi gestionarea costurilor generate de o posibilă retragere de produs din piaţă”, a declarat Răzvan Rusu, fondator Leader Team Broker.

Asigurarea Product recall poate fi încheiată într-o varietate de industrii, aceasta fiind o măsură de protecţie utilizată de companii pentru a acoperi costurile asociate cu retragerea unui produs de pe piaţă din motive de siguranţă sau conformitate. De exemplu, în industria alimentară, producătorii de alimente şi băuturi pot solicita asigurări pentru product recall, având în vedere riscurile asociate cu contaminarea, etichetarea incorectă sau orice altă problemă care ar putea afecta siguranţa consumatorilor.

În industria de produse electronice, companiile care produc telefoane mobile, calculatoare, televizoare, electrocasnice sau dispozitive medicale pot solicita asigurări pentru product recall, deoarece defectele sau problemele tehnice pot avea consecinţe grave pentru utilizatori. Industria farmaceutică şi cea a jucăriilor sunt, de asemenea, domenii care se confruntă frecvent cu rechemări de produse de pe piaţă, iar o astfel de asigurare este mai mult decât necesară în astfel de situaţii.

Deşi nu este o asigurare obligatorie, există domenii - cum ar fi industria auto -, în care producătorul cere furnizorilor de componente să prezinte o asigurare pentru product recall. Producătorii de vehicule şi de piese auto se asigură, în general, pentru rechemări, în special în cazul în care există probleme legate de siguranţă, cum ar fi defecţiuni la anumite componente sau riscuri de incendiu.

O asigurare Product recall poate acoperi mai multe tipuri de daune, în funcţie de clauzele specifice. În general, poliţa acoperă costurile de retragere a produsului, cum ar fi costurile de transport, depozitare temporară, distrugere sau recondiţionare a produselor, costurile de comunicare şi relaţii publice, daunele de imagine şi de reputaţie, pierderile financiare directe (venituri sau profituri afectate de rechemarea produsului), precum şi costurile de asistenţă juridică, inclusiv consultanţă şi apărare în cazul unor litigii sau reglementări legale.

La nivel mondial, cele mai costisitoare retrageri de produse de pe piaţă, care au produs pagube de miliarde de dolari producătorilor, s-au înregistrat în industria auto (maşini cu defecte de fabricaţie care au pus în pericol viaţa pasagerilor), în industria alimentară (produse infestate cu E.coli, Salmonela sau Listeria) şi industria farmaceutică (medicamente neconforme cu regulamentele din domeniu).

Despre Leader Team Broker de asigurare

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj în asigurări cu prezenta la nivel european si cu peste 17 ani de experienţă în managementul riscului şi asigurări. Compania este recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurări cu produse unice de răspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navală, aviaţie, energie, marketing si HR.

În 2021 şi 2022, Leader Team Broker a primit, în Marea Britanie, distincţia de ”Brokerul de asigurări al anului”, în cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate şi de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate în dezvoltare şi care acoperă noile provocări ale mediului de business.  Juriul a apreciat felul în care Leader Team Broker sparge tipare şi vine cu produse creative, pentru industrii aflate în plină expansiune şi pentru riscuri dintre cele mai diverse.

În 2020, performanţele companiei au fost recompensate de publicaţia Piaţa Financiară cu titlul de ”Brokerul anului în asigurări” şi de Financial Intelligence cu distincţia ”Asigurarea pentru securitate cibernetică a anului 2020”. 

Publicaţia londoneză ”Treat Technologies” dedicată ştirilor din domeniul securităţii cibernetice a inclus Leader Team Broker în top 20 companii la nivel mondial care oferă cele mai bune soluţii şi produse de asigurare în ”cyber insurance”. În anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din România”, oferit de Media XPrimm iar în 2019 a primit premiul pentru „Inovaţie şi Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operaţiunile financiare repetitive. Compania a fost premiată în 2020 de publicaţia Piaţa Financiară, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii şi acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

Leader Team este singura companie de brokeraj în asigurări care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program integrat de servicii medicale naţionale şi internaţionale, având la bază un program de asigurări personalizat.

Leader Team Broker se bucură de un punctaj maxim de 5 stele pe Google, iar numărul semnificativ de recenzii pozitive din partea clienţilor demonstrează că produsele de asigurare şi serviciile de consultanţă oferite se ridică la aşteptările acestora şi le acoperă pe deplin nevoile.

Detalii pe https://leaderteam.ro/

Follow us on LinkedIn: Leader Team Insurance Broker https://www.linkedin.com/company/leader-team-insurance-broker/mycompany/?viewAsMember=true

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.