Volumul asigurărilor de răspundere profesională în domeniul IT vândute de Leader Team Broker de asigurare, jucător cheie pe piaţa asigurărilor de nişă din Europa, a crescut cu 200% în ultimii doi ani, pe fondul înmulţirii riscurilor de atac cibernetic dar şi a numărului tot mai mare de specialişti IT şi companii care înţeleg beneficiile unei poliţe specifice. Leader Team Broker vinde asigurarea IT în aproape toate ţările UE, produsul plasându-se pe primul loc în topul celor mai vândute poliţe de răspunderi profesionale din portofoliul companiei. Atât PFA-urile din domeniul IT cât şi companiile mici şi mijlocii au intrat în relaţii contractuale unde li se cere poliţe de răspundere profesională (professional indemnity/liability insurance), cyber şi răspundere civilă faţă de terţi (public liability/general liability).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Domeniul IT este din ce în ce mai prezent în vieţile noastre, personale şi profesionale. Tehnologia ne ajută să ne conectăm cu restul lumii, să găsim soluţii mai rapid, să fim mai eficienţi, mai productivi, să salvăm timp şi bani. Sunt puţine domeniile în care nu există specialişti IT şi, ca în orice domeniu, acest beneficiu vine la pachet şi cu o componentă de risc pe care este important nu doar să nu o pierdem din vedere ci să o prevenim. Prin asigurarea de răspundere profesională IT, care include şi clauza de Cyber Risk pentru atacuri cibernetice, Leader Team demonstrează încă o dată că este un partener de încredere pentru companiile din domeniu, oferindu-le sprijinul necondiţionat în cele mai grele momente”, a declarat Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.

Poliţele IT oferite de Leader Team Broker de asigurare sunt complexe, includ răspunderea profesională (Professional indemnity/Errors and Omissions), răspunderea civilă generală (Public/General liability), Cyber Risk/Cyber Crime sau răspunderea angajatorului (Workers Compensation/Employers Liability), au acoperire naţională şi internaţională şi se adresează oricărui tip de companie, atât PFA sau IMM, cât şi firmelor mari din domeniul corporate.

Printre clienţii constanţi ai Leader Team se regăsesc freelanceri dar şi IMM-uri, care lucrează pe proiecte locale şi internaţionale, pentru care au nevoie să deţină o asigurare de răspundere profesională IT. Companiile mari aleg poliţa din portofoliul Leader Team Broker pentru a se proteja în special datorită contractelor riguroase cu clienţii naţionali şi internaţionali. Adiţional, lucrând cu companii de dimensiuni mari, aceştia îşi doresc acoperire şi pentru riscul de atacuri cibernetice, scurgeri de informaţii sau furt de date personale, care pot atrage procese în instanţă şi amenzi GDPR.

”În toate domenii este nevoie de soluţii IT şi, implicit, de protecţie în cazul unui atac cibernetic sau a unei erori de execuţie a unui soft. Aici intervine asigurarea de răspundere profesională IT, care protejează atât beneficiarul serviciilor IT, cât şi pe cel care oferă aceste servicii clienţilor săi. O asigurare IT de la Leader Team Broker este o măsură de protecţie în cazul unei erori, omisiuni sau neglijenţe, care pune în pericol atât activitatea beneficiarului, cât şi pe cea a furnizorului de servicii. Celor care aleg o asigurare de la Leader Team Broker le oferim consultanţă cu privire la alegerea celei mai bune soluţii şi costuri personalizate în funcţie de necesităţi şi domeniul de activitate, asistenţă în momentul notificării daunei, precum şi decontarea rapidă a sumelor, conform contractului. Având în vedere că piaţa IT creşte constant şi tot mai multe companii din domenii variate au nevoie de o componentă IT, ne aşteptăm ca şi piaţa asigurărilor de răspundere IT să crească direct proporţional în viitor, cel puţin în acelaşi ritm ca în ultimii doi ani”, a precizat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker.

Leader Team Broker are acces la toate produsele de asigurare de răspundere profesională din domeniul IT&C atât de la asigurătorii de pe piaţa internaţională Lloyd’s (Londra), cât şi de la cei de pe piaţa locală, oferind astfel pachete de asigurare IT dintre cele mai diverse, inclusiv asigurare pentru atacuri cibernetice sau încălcarea legislaţiei GDPR.

Brokerul de asigurări are clienţi din 23 de ţări UE, care activează în domenii dintre cele mai variate, de la industria de software şi hardware, la cea aeronautică, transporturi, construcţii de maşini etc.

O asigurare IT de la Leader Team Broker oferă acoperire pentru daune provocate de atacuri cibernetice, de erori umane sau de situaţiile de omisiune, greşeală sau neatenţie, care pot prejudicia activitatea unei companii. Totodată, poliţa poate fi folosită şi pentru asigurarea infrastructurii IT şi echipamentelor electronice, a angajaţilor din domeniu, precum şi în cazuri de furt sau pierdere de documente, în condiţiile contractuale stabilite.

Despre Leader Team Broker de asigurare: https://leaderteam.ro/

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj în asigurări cu prezenta la nivel european si cu peste 17 ani de experienţă în managementul riscului şi asigurări. Compania este in Top 10 brokeri de raspunderi  si este recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurări cu produse unice de răspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navală, aviaţie, energie, marketing si HR.

Atat in 2022 cat si  in 2021, Leader Team Broker a primit in UK-Londra, distincţia de ”Brokerul de asigurări al anului”, în cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate şi de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate în dezvoltare şi care acoperă noile provocări ale mediului de business.  Juriul a apreciat felul în care Leader Team Broker sparge tipare şi vine cu produse creative, pentru industrii aflate în plină expansiune şi pentru riscuri dintre cele mai diverse.

În 2020, performanţele companiei au fost recompensate de publicaţia Piaţa Financiară cu titlul de ”Brokerul anului în asigurări” şi de Financial Intelligence cu distincţia ”Asigurarea pentru securitate cibernetică a anului 2020”. Publicaţia londoneză ”Treat Technologies” dedicată ştirilor din domeniul securităţii cibernetice a inclus Leader Team Broker în top 20 companii la nivel mondial care oferă cele mai bune soluţii şi produse de asigurare în ”cyber insurance”. În anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din România”, oferit de Media XPrimm iar în 2019 a primit premiul pentru „Inovaţie şi Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operaţiunile financiare repetitive. Compania a fost premiată în 2020 de publicaţia Piaţa Financiară, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii şi acoperirii riscului de atacuri cibernetice. Leader Team este singura companie de brokeraj în asigurări care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program integrat de servicii medicale naţionale şi internaţionale, având la bază un program de asigurări personalizat.

Follow us on LinkedIn: Leader Team Insurance Broker https://www.linkedin.com/company/leader-team-insurance-broker/mycompany/?viewAsMember=true

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.