JTI şi Transilvania International Film Festival (TIFF) au oferit din nou ieri seară publicului clujean un regal dedicat dansului. În acest an, a fost prezentat în aer liber, la Club Transilvania din Cluj, filmul „Cunningham”, realizat de Alla Kovgan în 2019 pentru a marca un secol de la naşterea legendarului coregraf american Merce Cunningham.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În fiecare an, avem o tradiţie la care ţinem. Este vorba despre prezentarea în parteneriat cu compania JTI, unul dintre cei mai vechi parteneri ai noştri, a unui film cu tematică din lumea dansului. Bucuria mare vine din faptul că reuşim să găsim în fiecare an, nu un film oarecare, ci filme extraordinare”, a declarat Tudor Giurgiu, Directorul TIFF, înainte de proiecţia filmului.

 

„Este extraordinar că TIFF are loc în lumea reală şi nu în cea virtuală. Suntem foarte încântaţi să prezentăm în această seară un film cu şi despre dans, „Cunningham”. O minune vizuală, după cum scrie Los Angeles Times, un film aşa cum l-ar fi dorit Cunningham, potrivit The Guardian. Cunningham este un coregraf american avangardist, care a făcut artă pentru artă. Prin urmare, filmul nu este o poveste. Coregrafia lui Cunningham era coreography by chance, la noroc, la întâmplare. Arunca zarurile şi punea secvenţele într-o anumită ordine. Compania pe care a fondat-o şi-a încheiat activitatea în 2011, dar moştenirea pe care a lăsat-o există si poate fi valorificată în continuare. Ne dorim şi noi, aşa cum creaţia artistică de valoare rezistă peste timp, aşa cum TIFF continuă chiar şi într-un context fără precedent, să continuăm să fim parteneri ai acestui Festival şi în anii care urmează”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova şi Bulgaria.

De-a lungul timpului, JTI şi-a asociat numele cu cele mai desăvârşite expresii ale dansului. Întâlnirile JTI, eveniment anual organizat din 2000, a devenit un reper cultural şi o marcă naţională a calităţii pentru dansul contemporan. În cadrul TIFF, JTI continuă tradiţia Întâlnirilor şi prezintă la fiecare ediţie, filme de artă, legate de lumea dansului: Corbul Alb în regia lui Ralph Fiennes, Mr. Gaga de Tomer Heymann, La Danse de Frederick Wiseman, Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecţiei 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed şi Christian Holten Bonke, Dancing on broken glass, regizat de Marek Ťapák, Polina, regizat de Angelin Preljocaj şi Valérie Müller sau Bobbi Jene de Elvira Lind sunt doar câteva dintre proiecţiile memorabile de la Cluj.

JTI şi-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds), şi a fost una dintre primele companii multinaţionale care a investit pe plan local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), al turneelor muzicale din oraşele mici şi sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI sprijină Grădina Japoneză din parcul Mihai I (Herăstrău), Căsuţa de Ceai din Muzeul Naţional de Artă şi Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universităţii Româno-Americane. „Întâlnirile JTI”, eveniment lansat în anul 2000, se desfăşoară neîntrerupt de 21 de ani. Compania susţine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalişti, fiind de asemenea partener al Burselor EuropaFM. Din 1998, se desfăşoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici primesc zilnic o masă caldă, iar de-a lungul anilor compania a colaborat şi colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC şi alte organizaţii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale  prin care sunt susţinute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale ţării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun şi produse pentru vapat, cu operaţiuni în peste 130 ţări. Cu sediul la Geneva, Elveţia, JTI are peste 44.000 de angajaţi, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.jti.com

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.