Casa de avocatură Filip & Company a asistat alături de Linklaters LLP sindicatul de bănci în finanţarea în valoare de 127 de milioane de euro acordată companiei Green Group, cel mai mare grup integrat de reciclare a deşeurilor din Europa Centrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul acestei finanţări UniCredit Bank şi Raiffeisen Bank au acţionat în calitate de Coordonatori, Bookrunners, Aranjori Principali Mandatati şi Bănci Finanţatoare, iar Banca Comercială Română, ING Bank şi OTP Bank România SA, în calitate de Aranjori Principali Mandatati şi Bănci Finanţatoare. Coordonatorii de Sustenabilitate pentru această tranzacţie au fost ING Bank şi Raiffeisen Bank, în timp ce Banca Comercială Română a fost Agent de Facilitate şi Agent de Garanţii.

Echipa Filip & Company a fost lead counsel în acest proces şi a coordonat echipele de avocaţi din mai multe jurisdicţii europene, inclusiv Slovacia şi Lituania.

În ultimii ani atenţia acordată finanţărilor durabile a crescut rapid în contextul importanţei pe care investitorii o atribuie tranziţiei către o economie cu mai puţine emisii de carbon, care exploatează resursele mai eficient şi care este astfel mai durabilă, iar finanţările care ţin cont de criteriile de sustenabilitate joacă un rol cheie în atingerea acestor obiective. Ne bucurăm că am avut ocazia să fim alături de băncile din sindicat în acordarea acestei finanţări, care va ajuta cu siguranţă la consolidarea infrastructurii de reciclare a deşeurilor din regiune,” a declarat Alexandra Manciulea, partener Filip & Company.

Echipa Filip & Company a fost coordonată de Alexandra Manciulea şi le-a inclus în roluri cheie pe Rebecca Marina (senior associate) şi Camelia Ianţuc (senior associate), Andreea Dinu (associate), şi Ioana Roman (partener), care a coordonat echipa de real estate implicată în dosar.

Filip & Company are unele dintre cele mai dinamice şi experimentate practici de Banking şi servicii financiare, fiind clasată în primul eşalon de către prestigioasa publicaţie Legal 500. Echipa include specialişti cu o experienţă bogată şi de succes în tranzacţii complexe în domeniul pieţelor financiare, dobândită atât în tranzacţii interne cât şi internaţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.