Pentru al doilea an consecutiv, DIGI îşi reconfirmă susţinerea proiectului „Dulăpiorul Fermecat – Un pas spre un viitor mai bun”, printr-un nou parteneriat de fapte bune, împreună cu Asociaţia Îngeri pentru Suflete. Prin această iniţiativă de responsabilitate socială, dulapurile din incinta a trei instituţii de învăţământ din mediul rural, aflate în judeţul Arad, sunt din nou aprovizionate cu toate rechizitele şcolare necesare, astfel încât cei 900 de elevi din satele Vinga, Mailat şi Mănăştur să îşi poată continua studiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania îşi propune să asigure, pe parcursul întregului an şcolar, resursele educaţionale indispensabile participării la activităţile şcolare, în lupta pentru prevenirea abandonului şi excluziunii sociale pentru copiii aflaţi în situaţii vulnerabile şi proveniţi din comunităţi defavorizate.

Lansat în 2021 de către Asociaţia Îngeri pentru Suflete şi bazat pe un concept inedit, „Dulăpiorul Fermecat”, parte din programul anual „Rechizite pentru viitor”, a luat naştere din dorinţa de a facilita accesul necondiţionat la educaţie, oferind siguranţă şi un sprijin palpabil atât cadrelor didactice, cât şi elevilor, prin modul aplicat în care rezolvă problema lipsei rechizitelor în şcolile defavorizate. 

În acest sens, DIGI s-a alăturat din nou iniţiativei şi a sprijinit dotarea unităţilor şcolare din satele Vinga, Mailat şi Mănăştur, judeţul Arad, cu dulapuri complet echipate cu rechizite, din simţul responsabilităţii faţă de cei 900 de copii care merită o şansă reală la educaţie şi la un viitor mai luminos.  Elevii s-au implicat cu entuziasm şi dedicare în acţiunea de organizare a materialelor didactice, nerăbdători să participe la orele de curs şi animaţi de curiozitate şi dorinţa de cunoaştere.

   „ Până în prezent, am contribuit la dotarea a 33 de dulăpioare în şcolile din ţară şi sperăm să atingem o cifră rotundă până la sfârşitul anului. Parteneriatul cu DIGI asigură continuitate în şcolile în care am organizat dulăpioare alături de ei, şi le suntem recunoscători pentru că ne împărtăşesc viziunea. Sprijinul neîntrerupt este esenţial pentru aceşti copii, pentru o dezvoltare propice, rezultatele şcolare fiind mai bune, alături de o rată de abandon şcolar scăzută. Elevii ne oferă mereu feedback prin intermediul profesorilor sau învăţătorilor. Mai mult, o parte dintre ei ne-au compus scrisori despre cât de important este <<Dulăpiorul>>, văzându-l ca pe un prieten bun, care are grijă de ei. Componenta emoţională din care a rezultat personificarea Dulapului a fost o surpriză pentru noi”, a declarat Alexandra Timar, Predintele Asociaţiei Îngeri pentru Suflete.

Susţinerea acestui proiect reprezintă o nouă acţiune de responsabilitate socială, înscrisă în axa #DIGIEdu, prin care conectăm mii de poveşti la viitor.

Despre DIGI

DIGI este liderul pieţei de telecomunicaţii din România pe segmentele de internet de bandă largă (broadband), servicii de distribuţie TV (pay-TV) şi telefonie fixă, deţinând o cotă importantă pe segmentul de comunicaţii mobile, precum şi cea mai mare acoperire la nivel naţional. Compania derulează operaţiuni în România, Spania, Italia şi urmează să lanseze servicii electronice în Portugalia şi Belgia.

               Soluţiile de conectivitate şi comunicaţii electronice convergente furnizate de DIGI se bazează pe reţele moderne de fibră optică şi tehnologii de ultimă generaţie. DIGI pune la dispoziţia clienţilor săi şi o ofertă diversificată de conţinuturi radio şi TV: sport (Digi Sport), ştiri (Digi24), filme, documentare, muzică şi serviciul de content Digi Online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.