Măsurile de susţinere iniţiate şi implementate cu succes de conducerea liberală a Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, alături de cele nouă Agenţii pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (AIMM) din subordine, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi instituţiile bancare partenere, au condus la alocarea sumei de aproximativ 1,6 miliarde euro în beneficiul antreprenorilor român. Astfel, în ultimul an, respectiv de la înfiinţare şi până în prezent, MAT a gestionat o serie de programe benefice mediului de afaceri, multe dintre ele finalizate, iar altele fiind în plină desfăşurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În tot acest timp, a fost un volum de muncă imens, pentru analizarea şi procesarea tuturor solicitărilor de finanţare, de ordinul sutelor de mii, venite din partea IMM-urilor.

Prin programul politic şi concepţia sa, PNL a contribuit întotdeauna la sprijinirea şi dezvoltarea firmelor româneşti. În ultimul an, în contextul crizelor suprapuse, multe dintre acestea au fost salvate de la dispariţie prin măsurile compensatorii luate de MAT.

PNL va rămâne consecvent şi dedicat ideii de a stimula permanent mediul de afaceri, acesta fiind atributul reuşitei unei societăţi aflate în proces continuu de modernizare şi progres.

Susţinerea sistemului antreprenorial autohton şi a României ca destinaţie turistică de top în Europa sunt dezideratele prezente şi viitoare ale conducerii liberale a MAT. Consider că ele sunt perfect realizabile, prin eforturi constante şi strategii potrivite, adaptate provocărilor din această perioadă.

Atât IMM-urile, cât şi operatorii turistici, trebuie să conştientizeze faptul că au în MAT un partener devotat şi implicat în sprijinirea agenţilor economici în vederea accesării fondurilor ce le sunt destinate, atât din bugetul naţional, cât şi din finanţările europene, pentru a ajunge la gradul de dezvoltare al acestui sector.

Sunt convinsă că sustenabilitatea şi predictibilitatea mediului de afaceri românesc va avea un cuvânt greu de spus în creşterea economică generală a ţării şi în îmbunătăţirea nivelului de trai al populaţiei, pe termen scurt şi mediu.

Deputat PNL Teleorman

MARIA STOIAN

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.