Săptămâna aceasta am dat aviz pozitiv proiectului de lege pentru aprobarea contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii referitor la ”Investiţii prioritare în domeniul siguranţei rutiere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin acest proiect legislativ, România îşi propune să îmbunătăţească siguranţa traficului, prin implementarea de măsuri tehnice care vor reduce accidentele, astfel încât ţara noastră să atingă obiectivele stabilite şi asumate la nivelul Uniunii Europene. Desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă este un obiectiv extrem de necesar, având în vedere că ţara noastră se află, la nivel european, pe lista neagră privind rata de mortalitate cauzată de accidente rutiere. Prin acest contract de finanţare, România va primi 50 de milioane de euro, bani ce vor fi destinaţi creşterii siguranţei infrastructurii rutiere care va corespunde nevoilor de mobilitate şi dezvoltare economică, proiect al cărui termen de implementare va fi până în 2027. De acest împrumut de la BEI vor beneficia 89 de localităţi în care au fost identificate probleme majore şi necesită acţiuni rapide. Aceste investiţii vor fi realizate de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin CNAIR, cu o destinaţie clară, aceea de a îmbunătăţi siguranţa rutieră pe drumurile publice din România.

Desfăşurarea traficului în condiţii de siguranţă este un obiectiv al Uniunii Europene pe termen lung, astfel încât, conform ”Viziunea Zero”, până în 2050, numărul deceselor cauzate de accidente rutiere să poată fi redus până aproape de zero. Chiar dacă România încă se află pe ultimele locuri privind siguranţa rutieră, în perioada 2010-2020, ţara noastră a înregistrat o reducere a numărului de persoane decedate în accidente rutiere cu 21,6%, puţin sub media europeană, care este 23,7%. Ţara noastră are obligaţia de a îmbunătăţi siguranţa rutieră şi, de aceea, în continuare, vor fi necesare măsuri care să crească responsabilitatea participanţilor la trafic, precum şi sisteme tehnice care să dezvolte infrastructura rutieră, pentru a reduce riscurile de accidente.

Deputat PNL Constanţa

Marian Cruşoveanu

Membru al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.