Proiectul legislativ prin care se pedepseşte aspru excesul de viteză în trafic a fost avizat de Comisia pentru transporturi şi infrastructură a Camerei Deputaţilor. Acest act normativ are în vedere modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/ 2002, privind circulaţia pe drumurile publice. În actul normativ se reglementează suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile pentru depăşirea vitezei cu mai mult de 100 km/h şi aplicarea amenzii prevăzute în clasa a IV-a de sancţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Responsabilitatea este un element esenţial de siguranţă atunci când ne urcăm la volan, nu numai pentru noi, dar şi pentru ceilalţi participanţi în trafic. Conform informaţiilor oficiale prezentate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în anii 2021 şi 2022, aproximativ 20% din totalul accidentelor rutiere au avut loc din cauza nerespectării regimului legal de viteză. De asemenea, doar în anul 2022 au fost aplicate peste 420.000 de sancţiuni privind nerespectarea regimului legal de viteză. Consecinţele unui astfel de comportament în trafic pot fi grave şi pot duce chiar la pierderea de vieţi omeneşti. De aceea, legislaţia rutieră trebuie să fie mereu supusă analizei, scopul fiind ca participanţii în trafic să fie protejaţi.

În altă ordine de idei, am iniţiat acest proiect legislativ, alături de colegii parlamentari, ca o formă de prevenţie şi responsabilizare a conducătorilor auto în vederea respectării, în totalitate, a regimului de viteză. Mai mult, condusul cu viteză excesivă ar trebui pedepsit mai aspru, deoarece consecinţele unui astfel de comportament în trafic sunt dezastruoase, nu doar pentru conducătorul auto, ci şi pentru ceilalţi participanţi în trafic. Prin adoptarea acestei măsuri legislative, urmărim prevenirea evenimentelor rutiere şi respectarea regimului legal de viteză.

 

Marian Cruşoveanu

Deputat PNL de Constanţa

Membru al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.