PNL a susţinut permanent că potenţialele majorări salariale pentru parlamentari sunt neadecvate, în actualul context economic complicat şi delicat. Am reuşit să păstrăm un echilibru solid în ceea ce priveşte corectitudinea deciziilor noastre politice. Am susţinut categoric că trebuie să asigurăm echitate şi corectitudine tuturor categoriilor plătite din fonduri publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această idee, este o realitate faptul că salariile din administraţia publică locală au rămas îngheţate din anul 2018. Ultima actualizare a fost decisă prin raportarea la salariul minim din anul 2021, nu din 2022.

Pe de altă parte, dacă vrem profesionişti, iar administraţia publică locală din România are mare nevoie de ei, este obligatoriu să îi şi motivăm salarial.

Discuţiile apărute pe marginea subiectului creşterii salariilor primarilor au confirmat demagogia unor partide, iar românii trebuie să ştie adevărul.

Parlamentarii AUR au votat iniţial, în Senat, majorarea salariilor pentru toţi demnitarii, atât pentru primari şi parlamentari, cât şi pentru alte categorii! Apoi, tot reprezentanţii AUR au sărit să facă „circul” deja consacrat, contestând votul prin care se acordau salarii mai mari primarilor. Aceasta abordare din partea AUR denotă lipsa experienţei şi a înţelegerii activităţii de anvergură a Primăriilor, a modului de gestionare şi administrare a resursei umane calificate şi expertizată. Reprezentanţii lor nu au experienţa muncii depuse de primari, nu ştiu ce se întâmplă în primării, nu au habar cum se conduce o primărie sau cât este de greu să păstrezi profesioniştii în administraţia publică.

Reprezentanţii USR sunt şi ei, la rândul lor, campioni la  ţipat! Ei spun că este corupţie, dar, în realitate, încurajează corupţia, atunci când afirmă că salariile primarilor trebuie să rămână mici. Ei susţin că nu sunt profesionişti în funcţii publice (în afară de ei, bineînţeles)! Dar, în acelaşi timp, încurajează deprofesionalizarea primăriilor, dizertând că salariile primarilor trebuie îngheţate.

USR protestează că veniturile aleşilor locali s-au mărit cu câteva sute de lei, dar, în acelaşi timp, uită că primarii lor îşi transferă milioane din banii primăriei la ONG-urile de acasă, precum cazul Coliban de la Braşov! Sau că plătesc, din banii contribuabililor, de trei ori aceleaşi servicii de salubritate, precum exemplul dat de doamna Clotilde de la Sectorul 1. În loc să de-a dovadă de demagogie şi populism, USR ar face mai bine să explice românilor „gaura” de un miliard pe care au dat-o bugetului de stat, prin achiziţiile supradimensionate de vaccinuri, girate de oamenii lor, pe care acum le aruncăm la gunoi.

Prin creşterea salariilor aleşilor locali, sunt încrezătoare că vom avea o siguranţă sporită în ceea ce înseamnă administrarea bugetelor locale, atragerea fondurilor europene, elaborarea şi implementarea proiectelor pentru dezvoltarea comunităţilor pe care le reprezintă.

În concluzie, PNL a făcut şi face exact ceea ce trebuie! Pentru români şi pentru bunăstarea României!

Deputat PNL Bacău,

ELENA HĂRĂTĂU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.