La propunerea ministrului liberal al finanţelor, Executivul a operaţionalizat actul constitutiv al unei noi instituţii bancare în România, Banca de Investiţii şi Dezvoltare - S.A. (BID). Lansarea acesteia reprezintă un obiectiv important al conducerii PNL a finanţelor, scopul urmărit fiind de a susţine, cu precădere, mediul de afaceri autohton.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivele strategice ale BID sunt facilitarea accesului la finanţare pentru întreprinderi mici şi mijlocii, asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile şi atragerea capitalului privat în investiţii, precum şi sprijinirea procesului de accesare şi utilizare a fondurilor europene şi a efectului de multiplicare asociat.

Misiunea generală a BID este de a sprijini dezvoltarea economică şi socială, competitivitatea economică, inovarea şi creşterea economică sustenabilă, în scopul remedierii disfuncţionalităţilor de pe piaţa financiară.

În actuala perioadă, dominată de situaţii complicate, atât pe plan intern, cât şi internaţional, consider că este vital ca România să beneficieze de serviciile şi plus valoarea conferite de o instituţie bancară performantă, cu veleităţi concludente de dezvoltare, care să susţină întreprinderile româneşti, precum şi alte entităţi din sectorul public şi privat.

Funcţionarea noii bănci va consolida cadrul financiar iniţiat de decidenţii statului în vederea iniţierii şi aplicării unor noi proiecte investiţionale în România, inovatoare şi durabile, care vor contribui determinant la modernizarea infrastructurii şi la stimularea creşterii economice.

În aceste circumstanţe, noua instituţie bancară va reprezenta un catalizator al economiei naţionale, în scopul dezvoltării continue a acesteia, susţinerea urmând să fie direcţionată spre sectoarele cheie ale economiei.

Sunt încrezătoare că Banca de Investiţii şi Dezvoltare va reprezenta un imbold serios pentru evoluţia generală a ţării, atât a întreprinzătorilor, cât şi a economiei naţionale, prezenţa acesteia pe piaţa românească generând, în mod indiscutabil, oportunităţi consistente pentru antreprenori, investitori şi comunităţile locale.

 

Deputat PNL Cluj

CRISTINA BURCIU

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.