Partidul Naţional Liberal are între principalele preocupări în realizarea actului de guvernare reformarea unor domenii vitale pentru viitorul României, unul dintre acestea fiind sectorul energetic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În acest sens, conducerea PNL a Ministerul Energiei a declanşat o serie de apeluri de proiecte, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în vederea realizării tranziţiei către energia verde, mai ieftină şi nepoluantă, precum şi pentru păstrarea calităţii mediului înconjurător şi atenuarea efectelor nefaste ale proceselor schimbărilor climatice şi încălzirii globale.

Unul dintre cele mai complexe şi ambiţioase programe se referă la finanţarea producţiei de hidrogen, dezvoltarea acestor capacităţi fiind parte integrantă din demersurile României de a-şi asigura alternative pe toate palierele energetice.

            În consecinţă, este îmbucurător faptul că au fost depuse un număr de 19 proiecte pentru obţinerea acestor fonduri europene, în valoare de 400 de milioane de euro. În perioada următoare, specialiştii Ministerului Energiei, împreună cu experţii Băncii Europene de Investiţii, vor proceda la evaluarea proiectelor depuse, contractele de finanţare urmând a fi parafate în cel mai scurt timp posibil.

            Reuşita acestui program, aflat pe lista de obiective de maximă întâietate a Comisiei Europene, este echivalentă cu închiderea unui important jalon din PNRR, care presupune obţinerea de către ţara noastră a cel puţin 100 MW, cu un volum generat estimat de cel puţin 10.000 tone de hidrogen regenerabil.

            Sunt convinsă că România îşi va îndeplini obiectivele de modernizare a infrastructurii de distribuţie a gazelor regenerabile, prin utilizarea gazului natural în combinaţie cu hidrogenul verde ca măsură de tranziţie, precum şi dezvoltarea capacităţilor de producţie a hidrogenului verde şi/sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice, prin sprijinirea investiţiilor în construirea de capacităţi pentru producţia de hidrogen verde în instalaţii de electroliză.

Deputat PNL Teleorman,

MARIA STOIAN

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.