Un important proiect-pilot privind dezvoltarea şi modernizarea administraţiei publice a fost implementat de conducerea liberală a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sub genericul „Transparenţă şi competenţă în sectorul public”, programul şi-a atins ţintele preconizate, respectiv parcurgerea unor puncte consistente şi sustenabile, în vederea realizării reformei administrative din România, de care întreaga societate are imperioasă nevoie.

Cele mai valoroase rezultate s-au materializat în monitorizarea şi verificarea unui nou model de recrutare în administraţia publică centrală, prin concurs naţional, bazat exclusiv pe principii de competenţă, transparenţă şi performanţă.

De asemenea, a fost îmbunătăţit şi dezvoltat Sistemul Electronic Naţional de Evidenţă a Ocupării în Sistemul Public (SENEOSP), instrument ce va permite instaurarea unui grad maxim de corectitudine în ceea ce înseamnă ocuparea posturilor din instituţiile statului. SENEOSP este un sistem informatic unitar de evidenţă, integrat şi interconectat cu principalele baze de date naţionale din România, care permite colectarea, prelucrarea şi utilizarea datelor privind personalul bugetar.

Nu în ultimul rând, proiectul a vizat instruirea, până la sfârşitul anului, a peste 7.000 de persoane din administraţia publică, în domeniile managementului resurselor umane şi digitalizării.

Proiectul-pilot, organizat pentru funcţiile publice de grad profesional debutant şi pentru cele din categoria înalţilor funcţionari publici, a cuprins două etape, respectiv cea de recrutare, realizată prin concurs naţional, de către ANFP şi cea de selecţie, realizată prin concurs pe post, de către instituţii şi autorităţi publice, respectiv de către comisia de concurs pentru înalţii funcţionari publici. După etapa de recrutare, au fost declaraţi admişi 191 de candidaţi  pentru funcţiile de debutanţi şi 21 pentru funcţiile de înalţi funcţionari publici.

 Reuşita acestui proiect, finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), demonstrează faptul că reforma administraţiei publice centrale şi locale, iniţiată de PNL, este un proces care va avea succesul scontat.

Deputat PNL ELENA HĂRĂTĂU,

Circumscripţia Electorală nr. 4 Bacău

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.