Deputatul PNL Nicolae Giugea arată că, după eşecul înregistrat de Petre Daea cu aprozarele de tip comunist, în care s-au îngropat milioane de euro, a venit rândul Olguţei Vasilescu să se facă de râs cu magazinul ”Autentic românesc” din Craiova, deoarece nu a fost construit nici pe baze oneste şi nici pe principiile economiei de piaţă:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este de notorietate deja că cele două aprozare deschise de Petre Daea la Bucureşti şi Sibiu şi-au pus repede lacătul pe uşă, deşi în mega-afacerea Casa Unirea s-au risipit milioane de euro, cu totul inutil. Crezând că îl umileşte pe Petre Daea, Olguţa Vasilescu a încercat şi ea cam acelaşi lucru la Craiova, cu magazinul ”Autentic românesc”, inaugurat cu mare fast în această vară şi care înregistrează deja pierderi financiare consistente, pe care suntem foarte curioşi să vedem cine le acoperă. În niciun caz pierderile nu vor fi acoperite din buzunarul doamnei primar, ci tot din buzunarele craiovenilor.

Este trist faptul că cele două personaje au reuşit, într-un termen atât de scurt, să compromită o idee corectă şi necesară pentru agricultura românească, aceea de a sprijini producătorii români să aibă acces pe piaţă, iar consumatorii români să poată cumpăra la preţuri bune produse româneşti. Au compromis această alternativă de politică publică pentru că au crezut că suntem încă în comunism, atunci când ministrul sau primarul arătau cu degetul unde să vândă fermierul, ce să vândă şi cu ce preţ. Se pare că nu au aflat că suntem o economie de piaţă, iar opţiunile aparţin în totalitate producătorilor şi consumatorilor. Este păcat că nu şi-au pus niciun moment întrebarea de ce produsele din import sunt mai competitive prin preţ şi de ce oare nimeni nu verifică dacă avem o concurenţă loială în piaţă. Aici este marea problemă! La cât de puternic au avut de suferit veniturile românilor, este greu de crezut că un român va alege la raft, cu sufletul, un produs românesc, de bună calitate, dacă el este mai scump decât unul similar venit din import.

Vreau să cred că nici primăriile şi nici Ministerul agriculturii nu vor mai risipi bani pe asemenea experimente profund păguboase pentru banii publici, ci se vor concentra pe politici reale de sprijin pentru producătorii români. Dacă producătorul român va reuşi să fie competitiv şi prin preţ, nu doar prin calitate, am convingerea că românii vor cere şi vor consuma tot mai multe produse alimentare fabricate în România.”

 

Nicolae Giugea

Deputat PNL

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.