În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a aprobat măsuri privind funcţionarea pieţelor financiare nebancare supravegheate – asigurări, piaţă de capital şi pensii private, după cum urmează:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
  1. Reglementare

Notificarea ESMA referitor la intenţia de aplicare a prevederilor Ghidului ESMA privind externalizarea către furnizorii de servicii cloud (ESMA 50-164-4285).                                                                                               

  1. Supraveghere

Rezultatul controlului periodic desfăşurat la S.S.I.F. BT Capital Partners S.A.;

Retragerea, la cerere, a autorizaţiei de funcţionare a companiei de brokeraj Credo Insurance Broker S.R.L., precum şi radierea acesteia din Secţiunea I şi trecerea în Secţiunea II a Registrului intermediarilor principali.

  1. Autorizare

Aprobarea doamnei Mihaela Stroia în funcţia de membru-Preşedinte al Directoratului la societatea Uniqa Asigurări de Viaţă S.A.;

Autorizarea modificării Actului constitutiv al S.I.F. Oltenia S.A. ca urmare a diminuării capitalului social al societăţii;

Aprobarea solicitării S.I.F. Oltenia S.A. de autorizare în calitate de Fond de Investiţii Alternative destinat Investitorilor de retail (FIAIR) închis, de tip diversificat şi înregistrarea acestuia în Registrul ASF în această calitate;

Aprobarea modificării Actului constitutiv al societăţii Gothaer Asigurări Reasigurări S.A. ca urmare a majorării capitalului social;

Aprobarea cererii privind modificarea capitalului social şi autorizarea modificării Actului constitutiv al Allianz-Ţiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A.

*********

Despre Autoritatea de Supraveghere Financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

viewscnt

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.