Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă îşi ţine promisiunile angajate în faţa românilor, adoptând documentele premergătoare necesare implementării măsurilor de sprijin pentru populaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu sprijinul majorităţii parlamentare, Executivul a iniţiat Programul „Sprijin pentru România”, ce are ca principal scop menţinerea puterii de cumpărare a oamenilor, precum şi susţinerea cetăţenilor să depăşească această perioadă grea din ultimii doi, ce a debutat cu pandemia coronavirusului şi a continuat cu alte situaţii nefaste în lanţ, precum creşterea preţurilor la energie electrică, gaz, carburanţi, cât şi consecinţele economice ale războiului din Ucraina.

Astfel, a fost finalizat actul normativ privind creşterea voluntară a salariului minim, măsură care se va aplica de la 1 iunie, dată de la care angajatorii pot majora salariul minim cu 200 lei, sumă care va fi scutită de taxe.

Este o măsură absolut necesară în actualul context economic şi social, ce va avea consecinţe benefice pentru români, respectiv păstrarea locurilor de muncă din prezent şi crearea altor noi, şi, de asemenea, va rezolva deficitului de forţă de muncă în activităţile şi profesiile deficitare.

De această măsură vor beneficia şi persoanele noi angajate în perioada 1 iunie-31 decembrie 2022, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit conform contractului individual de muncă, este de 2.750 de lei.

Concret, de la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar nu se datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii pentru suma de 200 de lei.

Acest bonus financiar va îmbunătăţi capacitatea românilor aflaţi în risc de vulnerabilitate de a face faţă scumpirilor din ultimul timp şi, de asemenea, va ajuta şi mediul de afaceri, care va avea de plătit mai puţin la stat.

Apreciez demararea promptă a deciziilor de susţinere a populaţiei şi a agenţilor economici din Programul „Sprijin pentru România”, care va uşura viaţa de zi cu zi a românilor în această perioadă dificilă.

Deputat PNL Cluj

Cristina Burciu

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.