sociaţia Industriei de Vaping din România (AIV) doreşte să informeze opinia publică despre concluziile ferme ale Agenţiei Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) referitoare la cazurile de îmbolnăvire din SUA care iniţial au fost atribuite în mod eronat vapatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/vaping-illness-update-fda-warns-public-stop-using-tetrahydrocannabinol-thc-containing-vaping.  

În cea mai recentă comunicare, FDA  întăreşte avertismentul adresat consumatorilor de a stopa imediat utilizarea THC (tetrahidrocanabinol - extras de cannabis) în ţigările electronice, ca urmare a peste 1.000 de rapoarte medicale despre afecţiuni pulmonare şi chiar a unor decese.

Majoritatea probelor testate de către state sau de către FDA au fost identificate ca produse de vapat care conţin THC. Prin această investigaţie, am descoperit, de asemenea, că majoritatea pacienţilor afectaţi de aceste boli au raportat că au folosit produse care conţin THC, ceea ce sugerează că produsele de vapat cu THC joacă un rol în aceste îmbolnăviri”, au declarat reprezentanţii Agenţiei americane.

Aşadar, concluziile preliminare ale FDA arată că nu produsele de vapat legale, cumpărate din magazine, au cauzat recentele îmbolnăvirile din SUA, ci extractul de cannabis procurat de pe piaţa neagră pe care utilizatorii l-au pus în aceste dispozitive. 

         Recomandările autorităţilor americane sunt următoarele:

•        Nu folosiţi produse de vapat care conţin THC (cannabis)

•        Nu folosiţi produse de vapat  achiziţionate de pe stradă sau din alte surse ilicite mai ales (şi în niciun caz pe cele cu THC)

•        Nu modificaţi şi nu adăugaţi substanţe - precum THC sau alte uleiuri – în produsele de vapat achiziţionate legal din unităţile de vânzare cu amănuntul

•        Minorii şi femeile însărcinate să nu utilizeze ţigări electronice, indiferent de substanţă. Adulţii care nu fumează nu ar trebui să înceapă să utilizeze aceste produse. Dacă sunteţi adult şi folosiţi ţigări electronice în loc de ţigări, nu vă reapucaţi de la fumat.

•        Dacă alegeţi să utilizaţi aceste produse, monitorizaţi eventualele simptome (tuse, respiraţie sacadată, dureri în piept) şi căutaţi imediat asistenţă medicală.

Prin anunţul FDA sunt infirmate asertiunile în privinţa vapatului făcute de anumite persoane publice fără a aştepta măcar concluziile preliminare ale anchetei, şi aducând astfel mari deservicii industriei legale.

Consideram ca instituţiile de reglementare din România trebuie să-şi bazeze deciziile pe adevărul ştiinţific, iar concluziile anchetei FDA reconfirmă că “produsele legale pentru vapat sunt sigure”.

Asociaţia Industriei de Vaping (AIV) reuneşte unele dintre cele mai importante companii de pe piaţa de vapat din România – producători, distribuitori, specialişti – cu scopul de a reprezenta acest sector de activitate în relaţia cu autorităţile statului şi opinia publică din România. AIV  operează independent de piaţa de tabac, sau de farma si doreşte să devină un veritabil partener al instituţiilor statului cu atribuţii în zona de sănătate publică şi să contribuie la o schimbare în bine pentru fumătorii adulţi din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.