Women Rally este o poveste de succes a sportului românesc: dorinţa de a transmite femeilor încredere la volan şi profesionalismul echipei de organizare au creat reţeta imbatabilă a unor competiţii unice - singurul campionat naţional de automobilism dedicat femeilor. Timişoara, Bucureşti şi Cluj-Napoca au fost şi în 2021, pentru al doilea an consecutiv, oraşele care au găzduit etapele Campionatului Naţional Women Rally - Bosch Car Service.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Izabella Gavrilă şi-a adjudecat pentru a doua oară titlul la general şi a readus marele trofeul Women Rally 2021 în judeţul Harghita, dominând categoric clasa 1 şi având clasări pe podiumul general la fiecare etapă din 2021. Dacă în 2019 Izabella a debutat în competiţiile automobilistice la volanul unui Peugeot 106, la volanul căruia a câştigat primul titlu, anul acesta a ales să piloteze un Citroen C2, o maşină mult mai potrivită pentru manevrabilitatea şi precizia necesară în cadrul competiţiilor Women Rally.

“În anul 2021 obiectivul principal a fost să obţin victoria în clasamentul general din Campionatul Naţional Women Rally. Cu gândul la următorul an, în care visul meu este să pot trece la un nivel mai înalt, am muncit din greu să pot evolua. Anul 2021 mi-a adus un an plin de schimbări atat în viata personală, cât şi în cea profesională, luptând mult pentru a face faţă provocărilor, în prim plan fiind tot timpul lumea motorsportului, ceea ce m-a împins tot înainte.

Mulţumesc organizatorilor pentru efortul depus în tot conceptul Women Rally şi tuturor susţinătorilor şi participantelor, a fost un an incredibil!”

După ediţia pilot organizată în 2018 la Cluj-Napoca, popularitatea unui astfel de concept de concurs auto dedicat femeilor a dus în 2019 la crearea Campionatului Naţional Women Rally, organizat sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Trei sezoane mai târziu, s-au adunat deja sub umbrela Women Rally sute de concurente care au făcut un prim pas în lumea fascinantă a motorsportului. Însă reuşitele organizatorilor continuă, Women Rally confirmându-şi statutul de rampă de lansare în motorsport şi prin faptul că o parte din concurente au făcut pasul următor şi au concurat în alte campionate de automobilism, în rol de pilot sau copilot.

Această misiune de pionierat, de a încuraja implicarea femeilor în motorsport, a fost susţinută din prima linie de Bosch Car Service, partener principal al Campionatului Naţional Women Rally încă din 2020:

         “Suntem foarte bucuroşi că am reuşit pentru al doilea an consecutiv să fim partenerii principali ai Campionatului Naional Women Rally, în ciuda tuturor provocărilor pe care le traversăm în această perioadă. Este un Campionat care creşte de la an la an datorită implicării şi dedicării organizatorilor şi care se pliază perfect pe strategia de comunicare a Bosch Car Service. Anul 2021 a reprezentat anul aniversării celor 100 de ani a conceptului de service Bosch. Cu ocazia aniversării am lansat platforma de loializare, www.myboschservice.ro, care este dedicată exclusiv clienţilor din service-urile Bosch şi ale cărei beneficii am putut să le prezentăm în cadrul celor 3 etape Women Rally Bosch Car Service” – a declarant d-na Adela Zirra – coordinator marketing Robert Bosch S.R.L.

După cele trei etape, clasamentele la finalul sezonului 2021 sunt următoarele:

Clasament general (clasele 1-3)

1.  Izabella Gavrilă - Citroen C2

2.  Ioana Berindei - Audi A3

3.  Mădălina Sarca - Audi Q3

Clasa 1 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică sub 1600cmc):

1.  Izabella Gavrilă - Citroen C2

2.  Alexandra Catană - Mini Cooper

3.  Anna Sandor - Peugeot 206

Clasa 2 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică între 1600-2000cmc):

1.  Mirela Bejnariu - Honda Civic

2.  Francisca Radu - Mazda 3

3.  Gabriela Porumboiu - Mazda CX-3

Clasa 3 (maşini cu motoare cu capacitatea cilindrică peste 2000cmc):

1.  Ioana Berindei - Audi A3

2.  Mădălina Sarca - Audi Q3

3.  Sabia Ghiormescu/Ada Georgescu - BMW X2 xDrive 25D

Rocsana Contraş şi Felicia Floarea nu doar că împart o prietenie frumoasă şi o rivalitate constructivă pe traseul de concurs, dar la finalul lui 2021 împart şi cea mai înaltă treaptă a podiumului clasei 4, dedicată maşinilor electrice, fiind la egalitate de puncte. Dorinţa de a promova mobilitatea sustenabilă şi de a găsi soluţii creative pentru a ne proteja mediul înconjurător a fost în 2021 powered by George – primul banking inteligent din România.

1. Rocsana Contraş - Hyundai Ioniq / BMW i3

1. Felicia Floarea - Hyundai Ioniq / BMW i3

2. Cornelia Pleşoianu - BMW i3

3. Ioana Dinu - Hyundai Ioniq / BMW i3

Clujeanca Angela Săutea, campioana absolută Women Rally 2020, s-a impus în acest sezon în clasa 5, dedicată maşinilor modificate sau sportivelor cu licenţă. Pe lângă abilităţile deosebite dovedite la volanul unui Renault Clio, Angela a marcat în 2021 şi sezonul său de debut în rol de copilot în Campionatul Naţional Rally 2. Ea este urmată pe podium de Ligia Barbu, campioana clasei 5 din Women Rally 2020 şi cea care a deschis drumul pentru concurentele care au vrut să ia startul cu maşini modificate.

1. Angela Săutea - Renault Clio

2. Ligia Barbu - Renault Clio

2. Măriuca Ionescu - Mini Cooper S

3. Dana Covalschi - Audi A4

La finalul unui sezon atipic şi dificil, lecţiile de viaţă şi curajul dovedit în lupta cu secundele par a fi adevăratele trofee cu care fiecare participantă a rămas la finalul celor trei weekenduri în viteză. Cu o comunitate frumoasă de femei antreprenor, femei de afaceri, mame, prietene în căutarea unor experienţe de neuitat sau pur şi simplu femei care vor să descopere ce înseamnă cu adevărat să te simţi confortabil la volanul propriei tale maşini, Women Rally oferă contextul ideal pentru a lega noi prietenii sau relaţii de business în jurul unor pasiuni comune.

Laura Savu, fondator şi organizator al Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car      Service: “O mare bucurie pentru mine este faptul că, odată cu îndeplinirea visului meu, am reuşit să îndeplinesc şi visul altor femei, al tuturor celor care îşi doreau să participe cândva la o competiie autombilistică. Totodată, sunt fericită că am reuşit să creez în jurul meu o comunitate autentică de femei puternice şi curajoase care se ajută una pe alta, care se încurajează reciproc, o lume mai încrezătoare în propriile fore, o lume mai bună. Mulumesc tuturor celor care au crezut în visul meu şi care au ales să se alăture acestui proiect, reuşind împreună să realizăm o poveste de succes. Să ne revedem cu bine în sezonul următor.

Concursuri, interviuri cu participantele, noutăţi despre calendar şi înscrieri la evenimentele care vor fi organizate în 2022 vor fi publicate în curând pe canalele oficiale ale Campionatului Naţional Women Rally - Bosch Car Service: www.womenrally.ro, pe instagram @womenrally.ro şi facebook.

Campionatul Naţional Women Rally - Bosch Car Service se desfăşoară sub egida Federaṭiei Române de Automobilism Sportiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.