Fiecare dintre noi am asteptat vara, cu gandul la concediul la mare, munte sau in alte locuri recomandate de prieteni. Iata ca a si venit. Si pentru ca lunile iulie si august sunt cele in care tot mai multi romani isi iau vacanta, ne-am gandit sa iti propunem ceva diferit in acest an – un concediu relaxant pe 2 roti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu doar ca te vei relaxa si vei intra in comuniune cu natura, dar vei simti aerul curat si rece, in zvacul de adrenalina. Astazi, ciclismul nu mai este doar un hobby, tot mai multi romani au ales bicicleta ca mijloc de transport intr-un oras aglomerat, in care locurile de parcare sunt inexistente, iar asfaltul incins ne inflacareaza atat de tare incat visam, chiar de dimineata, la o baie in piscina.

Si pentru ca tara noastra este cu adevarat minunata si merita sa o cunosti indeaproape, lasand masina deoparte, ne-am gandit ca o vacanta pe bicicleta este potrivita, indiferent de locatie.

Pentru a fi in siguranta si cat se poate de vizibil pentru ceilalti participanti la trafic, iti propunem 3 echipamente pentru bicicleta pe care ar trebui sa le ai neaparat: pantofi de ciclism, un rucsac de bicicleta si o casca de ciclism profesionala.

De ce ai nevoie de o pereche de pantofi de ciclism? In primul rand, pentru ca o pereche buna de pantofi de ciclism eficientizeaza cu pana la 30% pedalatul! In plus, magazinele de echipamente pentru bicicleta promoveaza incaltamintea fara siret, care nu se poate innoda pe lant si astfel se pot evita accidentele. Spre deosebire de adidasii obisnuiti, pantofii de ciclism sunt realizati din materiale de foarte buna calitate, prin care pielea respira, indiferent de anotimp, au talpi proiectate pentru a-ti asigura o aderenta perfecta pe canturile pedalelor, astfel incat sa nu resimti miscarile circulare ca fiind obositoare.

Veloteca, magazin de echipamente pentru bicicleta din Bucuresti, iti ofera o gama impresionanta de pantofi de ciclism de la Northwave, cea mai apreciata firma de incaltaminte sport din lume. Sunt eleganti, la moda si foarte eficienti pentru pedalat: glezna este foarte bine ancorata in pamant, iar talpa realizata cu Jaws Carbon Reinforced Sole, fabricata din fibra de sticla intarita cu pudra de carbon si cu profil agresiv, fac din aceasta pereche de pantofi de ciclism alegerea potrivita si pentru aderenta in offroad. In plus, tehnologia patentata de Northwave, Performance Advanced Footbed (pentru brant si calcai), care iti sustine piciorul, iti ofera o pozitie extrem de confortabila in timpul pedalarii.

 

Si pentru ca un adevarat concediu dureaza cel putin 5 zile, pentru escapada ta pe doua roti ai nevoie, evident, si de un rucsac de bicicleta. In functie de preferinte, alegerea unei culori poate face ca procesul sa dureze. Un rucsac bun este o investitie de lunga durata. In plus, este unul dintre echipamentele pentru bicicleta care iti fac si pedalatul mai confortabil, indiferent de greutatea pe care o ai in spate. Un cunoscut brand de calitate de rucsaci pentru biciclete este Deuter. Acesta imbina armonios caracteristicile de baza ale oricarui echipament sportiv - greutate, spatiu de depozitare si confort sporit. In plus, pentru ca este o marca ce se respecta, are dotat pe partea din spate un sistem  Airconfort ventilation si bretele ventilate, ca sa nu transpiri. Iar pentru siguranta ta, are si elemente reflectorizante, buzunare laterale, compartiment pentru haine ude si pelerina de ploaie.

 

Daca te gandesti ca e vara si nu vei putea purta o casca de protectie din cauza caldurii, te inseli! In gama de echipamente pentru biciclete sunt casti de ciclism special construite pentru ca pielea sa respire. Un astfel de model este casca de ciclism Northwave Scout care, pe langa combinatia electrizanta de culori fosforescente (deci vizibile si pe timp de noapte), are un sistem inteligent de aerisire AirFlow, insertii antibacteriene si plasa impotriva insectelor.

Cum iti alegi casca de ciclism? Simplu! Un bun specialist in comercializarea de echipamente pentru bicicleta iti spune urmatoarele trucuri:

– Ca sa vezi daca o casca ti se potriveste trebuie sa o pui pe cap, iar dupa ce o fixezi, aceasta sa nu se miste, iar coarda fixata in jurul capului sa nu exercite presiune in zona gatului.

– In jurul urechii, coarda de prindere trebuie sa formeze un triunghi, iar unghiul din partea inferioara sa fie imediat sub ureche.

– Pe piata exista si casti de ciclism care au reglaj suplimentar (in partea din spate) de tip robinet sau cu segmente care se intrepatrund.

– Greutatea este foarte importanta  – o casca de protectie de calitate nu cantareste mai mult de 300 de grame.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.