Protecţia este importantă şi obligatorie, mai ales în anumite spaţii de muncă, unde vizibilitatea este scăzută şi există riscuri de accidentare. Un exemplu de echipament este geaca reflectorizantă, a cărei importanţă au sesizat-o cei ce îşi desfăşoară activitatea în medii slab luminate, respectiv acolo unde anumiţi factori reprezintă un impediment vizual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SafetyOne.ro, magazin online specializat în echipamente de protecţie pentru medii de activitate diverse, iese în întâmpinarea publicului interesat cu soluţii variate, adaptate unor condiţii speciale de lucru. Indiferent că este vorba despre geaca impermeabila, despre geaca reflectorizantă, vesta termică, pantaloni şi haină de ploaie, pe site-ul menţionat opţiunile vizează nevoi distincte.

De ce se impune purtarea vestei reflectorizante?

Mulţi consideră un astfel de articol o formalitate şi nu înţeleg rolul de bază pe care îl are. O geacă reflectorizantă poate reprezenta singura modalitate prin care un muncitor îşi poate menţine vizibilitatea într-o anumită zonă de lucru. Mai ales acolo unde lucrările se desfăşoară de-a lungul drumurilor este de înţeles o asemenea măsură de protecţie. 

Acolo unde iluminarea este una care lasă de dorit, o geaca reflectorizanta poate reprezenta asigurarea că prezenţa muncitorului este semnalizată. Mai ales pe vreme nefavorabilă este un detaliu pe care nu ar trebui să îl omită nimeni, nici cei care se deplasează pe marginea carosabilului. Lipsa gecii creşte potenţialul pentru accidente.

Fiecare tip de geacă, respectiv de vestă reflectorizantă, prezintă un anumit nivel de siguranţă. Iată deci un prim criteriu ce trebuie avut în vedere vizavi de o asemenea alegere. Raportarea la această clasificare este esenţială. Referitor la gecile disponibile pe site-ul Safetyone.ro ce fac parte din această categorie, acestea se încadrează în clasa 3, respectiv în cea care oferă nivelul cel mai crescut de vizibilitate în acele medii în care condiţiile de lucru prezintă un risc înalt de accidentare.

Desigur, chiar şi cu purtarea acestor articole de protecţie este necesar a acorda o atenţie sporită la locul în care se desfăşoară fiecare activitate. Acolo unde este cazul, se vor folosi de asemenea echipaje de semnalizare şi servicii de urgenţă corespunzătoare.

Prin ce elemente de siguranţă se caracterizează geaca, respectiv vesta de protecţie?

În realizarea unei astfel de alegeri este necesară raportarea la două aspecte importante – designul şi nivelul de vizibilitate al produsului.

În ceea ce priveşte caracteristicile de design ale acestora cumpărătorul trebuie să se raporteze la culori, dimensiuni, dar şi la performanţele şi capacităţile materialelor din care acestea sunt confecţionate. Este ideal a opta pentru acele modele care au în dotare fermoare, respectiv sistemul Velcro, întrucât acestea favorizează o scoatere uşoară, rapid şi eficient, deci mai sigur. Fiecare se poate orienta vizavi de o asemenea alegere şi după culorile de identificare specifice mediului în care activează. Există tipuri consacrate pentru fiecare tip de activitate în parte.

Referitor la nivelul de vizibilitate acesta trebuie să fie unul înalt, pentru a evita accidentarea. Produsele propuse în cadrul site-ului safetyone.ro au fost special concepute în ideea de a menţine vizibilitatea lucrătorilor, strălucind eficient acolo unde vizibilitatea este redusă, în locurile slab luminate sau în întuneric. Este mai usor pentru cei din jur să îşi ia un reper faţă de cei ce poartă astfel de echipamente de protecţie, evitând accidentarea.

În astfel de condiţii de muncă rolul pe care îl joacă un astfel de element reflectorizant nu poate fi trecut cu vederea. Sunt situaţii în care reprezintă unicul detaliu ce menţine vizibilitatea şi siguranţa lucrătorilor. Întotdeauna înainte de a activa într-un anumit  domeniu este ideal a vă asigura că acesta oferă şi echipamentele de protecţie necesare. Orice operator de echipamente şi maşinării diverse trebuie de asemenea să poarte astfel de elemente de protecţie.

Aceste articole de înaltă vizibilitate permite atât muncitorilor, cât şi celorlalţi să conştientizeze prezenţa acolo unde lumina este slabă, inexistentă sau există alţi factori care o îngreunează. Cu ajutorul lor pot fi salvate potenţial vieţii, iar acesta nu este un aspect deloc de neglijat.

Astfel de articole de protecţie, precum şi încălţăminte sau alte articole de îmbrăcăminte ca jacheta, geaca impermeabilă, pantalonii asemenea, combinezoane etc. sunt disponibile în mărimi şi de caracteristici variate, celor interesaţi, pe site-ul safetyone.ro. Siguranţa trebuie să primeze întotdeauna, iar conştientizarea acestui fapt este crucială, indiferent de mediul de activitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.