Vrei să ştii ce este raportarea financiară corporativă şi ce trebuie să ai în vedere pentru a comunica povestea companiei tale cât mai clar şi eficient? Ei bine, ai ajuns la locul potrivit. Este un proces care poate fi benefic pentru antreprenori, dar şi pentru marile companii. În acest material vom explica ce este acest proces şi de ce este atât de importantă o raportare adecvată, oferind 3 motive de avut în vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Citeşte în continuare acest articol şi află care sunt acestea.

Ce este raportarea financiară corporativă + TOP 3 motive de avut în vedere

Pentru început, va fi nevoie să oferim o explicaţie acestor termeni, astfel că, vom înţelege mult mai uşor la ce se referă - raportarea financiară corporativă este un proces vital pentru toate companiile şi investitorii de pe piaţa actuală, deoarece acesta furnizează informaţii cheie care arată performanţa financiară în timp. Prin acest proces se prevede documentarea şi comunicarea activităţilor şi a performanţelor financiare pe diferite perioade de timp. De cele mai multe ori, acest lucru se întâmplă trimestrial ori anual. Acest aspect diferă la fiecare afacere în parte.

1.    Îţi monitorizează veniturile şi cheltuielile făcute

Monitorizarea veniturilor şi a cheltuielilor realizate pe decursul unor luni sau a unui an este un aspect extrem de important. Aici se ţine cont de întreaga documentaţie financiară care se creează într-o firmă, cu scopul de a gestiona alocarea bugetului pentru fiecare perioadă şi a plăti eficient datoriile în cazul în care acestea există. De asemenea, oferă o întreagă perspectivă asupra direcţiilor în care sunt alocaţi banii lunar. O astfel de monitorizare este necesară pentru că poate ajuta compania să rămână transparentă pe piaţă.

2.    Afli care este raţia de profitabilitate

Pentru fiecare firmă este important să existe un procent mare de profitabilitate. Însă, pentru ca organizaţia să fie mereu pe plus, directorii şi acţionarii trebuie să ştie dacă deciziile pe care le fac sunt rentabile sau nu. Un raport financiar poate conţine astfel de date şi cu ajutorul lui se poate ajunge la un consens.

3.    Îţi oferă un sprijin la procesul decizional

De cele mai multe ori, în cadrul firmelor, indiferent de tipul acestora, deciziile care implică bugete sunt cele mai grele de luat. Însă, pentru a putea face aceste decizii în cunoştinţă de cauză şi bazat pe anumite date, acţionarii majoritari, directorii firmei şi investitorii ţin cont de datele financiare realizate cu un astfel de raport. În acest fel se poate lua hotărârea corectă când vine vorba de alocarea bugetelor, de viitoare investiţii şi chiar de performanţa pe care firma a avut-o şi o va avea. O raportare financiară poate fi cel mai bun sprijin atunci când este nevoie să iei decizii. Astfel că, cu modele de date mai bine dezvoltate şi analize financiare detaliate, raportarea ajută companiile să poată evalua activităţile pe care le desfăşoară în mod curent şi să ia decizii pentru creşterea viitoare.

În concluzie, pe lângă toate aspectele pe care le avem în vedere când vine vorba de afaceri, în contextul reglementărilor mai stricte şi a cerinţelor accentuate din partea utilizatorilor situaţiilor financiare, raportarea financiară trebuie inclusă pe agenda echipelor de management pentru a spori transparenţa financiară a companiilor. 

Nu ştii sigur de unde să începi? Consultanţii Mazars te pot ajuta!

Sursă foto: Unsplash.com

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.