Studiile au arătat faptul că modul în care un spaţiu este amenajat influenţează în mod semnificativ starea de bine a oamenilor. De la culori, la texturi şi materiale, mobilier şi iluminat – toate îşi pun amprenta pe dispoziţia fiecărei persoane care trece pragul unui restaurant, a unei unităţi de cazare sau a unei cafenele. Tocmai din acest motiv, designerii de interior trebuie să acorde mult mai multă atenţie fiecărui element ca să creeze un mediu confortabil şi relaxant, dar în acelaşi timp să ţină cont şi de trenduri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt trendurile anului următor şi cum îţi poţi amenaja spaţiul cu succes

Accent pe experienţe multisenzoriale

Nu mai este suficient doar să serveşti o cafea bună, un fel de mâncare savuros sau să ai un personal amabil la recepţie pentru a fideliza clienţii, ci trebuie să le oferi o experienţă complexă din momentul în care pun piciorul în locaţia ta şi până când părăsesc spaţiul. O experienţă multisenzorială implică o muzică ambientală plăcută, un iluminat deosebit, mirosuri şi arome pe care nu le regăsesc la concurenţă.

Autenticitate şi identitate

În anul 2024, se va pune accentul pe elemente de design autentice, reprezentative pentru afacerea pe care o ai. Iar în acest sens, trebuie să alegi un stil de amenajare şi să te asiguri că finisajele, obiectele de mobilier, materialele textile şi decoraţiunile se încadrează în acest stil. Asta nu înseamnă că stilul eclectic nu mai e pe val – poţi să optezi pentru un tavan metalic, într-un stil industrial, acompaniat de un mobilier stil vintage sau scandinav şi astfel, să obţii o imagine unitară de ansamblu.

Siguranţa spaţiului şi estetică

Înainte de a te gândi la mobilier şi decoraţiuni, ia în considerare elementele de siguranţă. Există suficiente ieşiri de urgenţă? Tavanul este rezistent la foc? Trebuie să găseşti opţiuni sigure, dar şi estetice. Şi dacă tot am adus mai devreme în discuţie tavanul metalic, ar trebui să ştii că acesta reprezintă nu doar o soluţie optimă din punct de vedere al siguranţei, ci şi una estetică, regăsindu-se printre trendurile anului 2024. În plus, pe site-ul emenatwork.ro vei găsi o gamă variată de astfel de tavane metalice casetate sau cu lamele, perfecte pentru amenajările din zona HORECA şi nu numai.

Non-conformism, de la culori, la elemente de design

Nu ezita să explorezi palete de culori îndrăzneţe, să combini diverse texturi şi să integrezi şi elemente nonconformiste de design pentru că în acest fel vei reuşi să atragi atenţia şi să oferi clienţilor o experienţă memorabilă. Sfatul nostru este să păstrezi finisajele în nuanţe pastelate, care creează o atmosferă caldă, sofisticată şi relaxantă, şi să alegi culori intense pentru diverse detalii, cu scopul de a personaliza spaţiul. Atunci când vine vorba de amenajările interioare în industria HORECA, se poartă în continuare nuanţele de verde smarald sau mentă, albastru lavandă, roz pal, nuanţele pământii şi cele neutre, care creează un aspect minimalist şi elegant.

În concluzie, indiferent dacă te afli aici din postura de designer de interior sau de proprietar de restaurant, hotel sau cafenea, sfaturile de mai sus te vor ajuta să obţii un spaţiu reprezentativ, confortabil pentru clienţi şi nu în cele din urmă, aliniat la ultimele tendinţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.