Inspectorii de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate au participat astăzi, 08 martie 2022, la o sesiune de training pe tema valorificării informaţiilor din surse deschise (Open Source Intelligence - OSINT) în desfăşurarea activităţii de evaluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesiunea de formare online a fost susţinută de un reprezentant din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA, prin intermediul OPDAT – Biroul pentru dezvoltare, asistenţă şi instruire internaţională pentru procurori (Office of Overseas Prosecutorial Development, Assistance and Training), şi a fost organizată cu sprijinul Ambasadelor SUA la Bucureşti şi la Sofia. La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Serviciului Naţional de Investigaţii din Bulgaria.

Discuţiile s-au axat pe teme din sfera OSINT, precum aspecte ale conceptului de valorificare a informaţiilor din surse deschise, rolul acestora în demersurile investigative, securitatea tehnologiilor IT, maximizarea utilizării motoarelor de căutare, accesarea rapoartelor de presă şi a seturilor de date publice gestionate de instituţiile şi autorităţile publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.