A fi freelancer este poate una, poate, dintre cele mai dorite dorinţe ale oricărui angajat. Însă, e bine de ştiut faptul că o persoană ce alege să ia calea freelancingului trebuie să fie autodidactă şi extrem de organizată, astfel încât să-şi poată desfăşura activităţile profesionale aşa cum trebuie. Mai mult, orice persoană care lucrează pe cont propriu are nevoie de o serie de lucruri, tocmai pentru a-şi susţine propriul business.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată care sunt principalele 5 lucruri de care ai nevoie ca freelancer:

1. Telefon mobil

Dacă vrei ca activitatea ta să funcţioneze, atunci ai nevoie să ţii legătura cu clienţii tăi şi cu persoanele cu care colaborezi în general. Aşa că, ideal ar fi să ai un telefon de lucru, special dedicat activităţii tale profesionale, iar în acest mod nu vei fi deranjat în afara orelor de lucru sau în vacanţe.

2. Laptop

În funcţie de domeniul în care activezi, laptopul poate fi sau nu instrumentul pe care îl foloseşti pentru a-ţi desfăşura lucrul. Aşa că optează pentru un laptop cu specificaţii speciale şi mai bune dacă îl utilizezi în lucru, iar dacă îl foloseşti doar pentru management şi stocare de documente, poţi alege unul mai basic.

3. Tabletă

Atunci când eşti freelancer, întâlnirile cu clienţii se vor desfăşura ori la sediul acestora, ori în cadrul unor spaţii destinate. Aşa că, să ai un device pe care să poţi arăta materialele lucrate sau o prezentare, este un lucru absolut necesar. Recomandarea noastră este să te orientezi către o tabletă Samsung, pe care o poţi achiziţiona de pe Altex.ro, deoarece o vei putea lua cu uşurinţă cu tine, oriunde te-ai duce.

4. Agenda/Planner

După cum am mai menţionat, organizarea este unul dintre principalele skill-uri pe care orice freelancer trebuie să-l deţină. Un mic ajutor pentru a face acest lucru poate fi utilizarea unei agende sau a unui planner pentru organizarea taskurilor zilnice, dar si pentru organizarea unei perioade mai lungi de timp.

5. Spaţiu de stocare

Pentru a fi într-adevăr profi, dar şi pentru a-ţi facilita modul în care lucrezi, e necesar să utilizezi toate resursele pe care să ai la îndemână. Însă, odată cu timpul şi odată cu ce avansezi cu lucrul, vei fi obligat să suplimentezi resursele, inclusiv spaţiul în care stochezi documentele. Astfel, poţi alege dintr-o largă variantă de furnizori de astfel de servicii, însă tu trebuie să-l alegi pe cel care este cel mai potrivit pentru tine.

A fi freelancer nu este niciodată uşor, dar vine la pachet cu o serie de avantaje şi dezavantaje, în funcţie de stilul tău de lucru. Mai mult, trebuie să ştii ca atunci când vei lucra pentru tine, nu întotdeauna vei avea mai mult timp liber, ci, cel mai probabil, vei lucra mult mai multe ore, astfel încât portofoliul tău de clienţi să crească considerabil, iar de ce nu, mai apoi să-ţi deschizi o firmă şi să ai proprii tăi angajaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.