Călătoritul alături de persoanele dragi poate fi o experienţă de-a dreptul memorabilă. Însă, activitatea devine şi mai frumoasă atunci când vizitezi diverse locuri care te încarcă cu o energie aparte, cu voie bună şi în urma cărora îţi poţi face amintiri plăcute. Dacă prietenii din străinătate s-au decis să viziteze Capitala României şi au în plan să se distreze şi să afle câteva dintre „comorile” urbei, atunci în cele ce urmează vei descoperi câteva locuri din Bucureşti de neratat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată câteva locuri din Capitală care nu ar trebui ratate, pentru o vacanţă memorabilă:

  • Pentru o vacanţă memorabilă, în care prietenii tăi să se distreze la maximum şi să guste din viaţa activă a Capitalei, ar fi indicat să le faci o surpriză de proporţii şi să îi duci într-un loc unde oricine se simte tânăr! Mai cu seamă, poţi opta pentru a rezerva locuri la Berăria H, un restaurant cu muzică live în Bucureşti, unde puteţi urmări momente artistice. De altfel, tot în cadrul localului pot fi servite preparate speciale, băuturi rafinate, dar şi deserturi. Un astfel de loc ar putea să vă încarce cu energii pozitive!
  • Dacă prietenii tăi caută locuri unde să facă fotografii superbe, atunci Capitala ţării noastre ar putea să le ofere experienţa pe care o caută. De exemplu, dacă doresc o activitate memorabilă, atunci ai putea să le propui să mergeţi cu balonul cu aer cald. Astfel de zboruri sunt organizate în apropiere de Capitală, de exemplu în zona aerodromului Clinceni, iar o sesiune durează în jur de o oră. În această experienţă de la înălţime puteţi face fotografii care vor fi îndelung apreciate pe reţelele de socializare.
  • Pe de altă parte, pentru a afla mai multe detalii despre partea socio-culturală şi tradiţională a ţării şi, implicit, a Capitalei, ai putea să le propui să vizitaţi anumite centre culturale. De exemplu, puteţi vizita Muzeul Naţional de Artă al României (Palatul Regal), Palatul şi Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Municipiului Bucureşti (cu cele 12 muzee aflate sub tutelă) sau chiar Muzeul Băncii Naţionale.
  • De altfel, dacă prietenii tăi sunt adepţii unor plimbări lungi, atunci ai putea să le propui să mergeţi în Centrul Vechi, la o terasă, şi să vă plimbaţi printre străduţele pline de istorie. Totodată, Grădina Botanică, Zoologică sau Calea Victoriei pot reprezenta alte puncte pe care să le bifaţi pe lista cu obiectivele de călătorie. De asemenea, dacă vremea permite, puteţi merge la un parc acvatic sau chiar în parcul de aventură din apropierea Bucureştiului. Nu uita nici de parcurile bucureştene!
  • Nu în ultimul rând, ai putea să îi surprinzi pe prietenii tăi cu o vizită la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” al Municipiului Bucureşti. Observatorul reprezintă o subunitate a Muzeului Municipiului Bucureşti, iar stelele şi planetele pot fi privite doar dacă cerul este senin.

De altfel, ai putea să le arăţi amicilor tăi viaţa de noapte din Bucureşti, Ateneul Român, Biserica Stavropoleos, dar şi Muzeul Satului. Un alt loc de unde pot capta o panoramă splendidă este Arcul de Triumf, un monument istoric emblematic pe care Capitala îl are. Construcţia ridicată în 1936 poate fi vizitată până la finalul lunii octombrie, în weekend. Aşadar, o ieşire la un concert live într-un local plin de viaţă, o plimbare prin centrul oraşului şi pe străzile adiacente, dar şi vizitarea unor obiective culturale ar putea reprezenta un plan perfect pentru a face amintiri memorabile!

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.