Amenajarea casei poate să fie un proces foarte interesant şi plăcut, dar destul de anevoios în acelaşi timp. Uneori lucruri nu ies exact aşa cum ai planificat, iar în acele momente este important să ştii să te adaptezi şi să găseşti soluţii eficiente şi potrivite nevoilor tale. Poate fi chiar dificil să amenajezi o casă respectând un singur stil de design interior, mai ales pentru persoanele care nu au mai interacţionat până în acel moment cu astfel de detalii. În continuare vei citi câteva idei de amenajări interioare specifice stilului industrial care să te inspire atunci când îţi vei pregăti propria casă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vezi aici 3 sfaturi pentru un plus de inspiraţie în amenajarea casei tale în stil industrial:

Păstrează elemente cu aspect nefinisat

Un lucru consacrat al stilului industrial îl reprezintă aspectul nefinisat al încăperilor. Iar când vorbim de ceva nefinisat, este vorba de nişte elemente special create pentru a avea acel aspect. Un blat de bucătărie fără canturi finisate sau un tavan neterminat - acest gen de detalii vor da un aer relaxat încăperii, ca şi cum nu ţi-ai dat foarte mult silinţa să arate bine, elementele fiind de fapt gândite în aşa fel încât să obţii acest efect final. În baie, la zona de duş pot exista elemente precum un perete acoperit cu piatră sau poate o chiuvetă placată cu ciment. Combinaţiile inedite sunt categoric semnătura stilului industrial.

Piese principale trebuie să iasă în evidenţă

Trebuie să existe câteva piese care să fie personajele principale ale încăperii. O canapea din piele într-un maro coniac ar merge foarte bine în mijlocul unui living în stil industrial. Cărămida reprezintă alt element cheie pentru interioarele amenajate în stil industrial. De asemenea, nişte uşi de interior mari din metal pot fi o alegere excelentă, care să creeze nişte contraste interesante în casă. Variante interesante de uşi poţi găsi la Hornbach.ro, fiind o gamă variată de modele şi preţuri.

Paleta de culori închise şi neutre

Culorile folosite sunt în general neutre şi plasate într-un spectru mai închis. Mult negru,gri, maro închis şi câteva accente de alb sau cărămiziu - acestea ar fi principalele alegeri ale unui interior amenajat în stil industrial. Cu toate acestea, dacă foloseşti lumina potrivită, dozată aşa cum trebuie poţi obţine un spaţiu cald şi primitor, contrar celorlalte elemente care dau un aer mai rece încăperilor. Multe spoturi cu lumină caldă vor balansa perfect neutralitatea paletei cromatice folosite şi astfel te vei putea bucura de un interior cu adevărat stilat şi în trend.

Aşadar, acestea au fost cele trei sfaturi pentru amenajarea unei casă în stil industrial. Bineînţeles că există mult mai multe elemente ce vor crea spaţiul respectiv în casa mult visată, însă ai nevoie de multă răbdare şi research pentru a găsi elementele care să se integreze perfect în locuinţa ta şi care să te reprezinte în totalitate. Stilul industrial este dificil de reprodus, însă cu puţină răbdare poţi crea nişte spaţii exact aşa cum vezi în revistele de specialitate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.