În postura de părinte îţi doreşti cu siguranţă să-i oferi cea mai bună educaţie copilului tău şi să-l ajuţi să-şi formeze încă de la vârste fragede anumite abilităţi care îi vor fi necesare în viaţă. Cunoaşterea limbii engleze de exemplu este importantă în zilele noastre având în vedere că aceasta este o limbă de circulaţie internaţională. Prin urmare îţi doreşti ca copilul tău să aibă abilitatea de vorbi cursiv engleza fapt care îl va ajuta să obţină un job bun sau să se descurce în diverse situaţii sociale. Însă cum reuşeşti să-l înveţi pe copilul tău această limbă încă de mic?

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iată 3 modalităţi prin care îl poţi ajuta pe copilul tău să vorbească fluent în limba engleză

  1. Vorbeşte cu el

Unul dintre cele mai bune indicaţii când vine vorba de învăţarea unei noi limbi este de a conversa abordând subiecte diverse, tipice, din viaţa de zi cu. Dacă vorbeşti împreună cu copilul tău limba pe care el o studiază, atunci el se va simţi confortabil în încercarea lui de a purta o conversaţie cu tine. Aşa că provoacă-l tot timpul, adresează întrebări şi răspunde-i la acestea în limba engleză. În acest fel el nu doar că va prelua şi va memora anumite cuvinte ci va reuşi să o exerseze în mod constant. Copilul tău tocmai ce a învăţat limba maternă de la tine, prin urmare însuşirea unei noi limbi nu ar trebui să fie atât de complicată.

  1. Studiază cu el

O modalitate foarte eficientă prin care îţi ajuţi copilul să înveţe o nouă limbă este de a studia împreună cu el. Arată-i că nimic nu e atât de greu pe cât îşi imaginează el, depăşiţi problemele pe care le întâmpină în scriere şi exprimare împreună. Îi vei arăta astfel că nu este singur, îl vei ajuta să-şi fixeze informaţiile şi noile cuvinte, fiind totodată o modalitate excelentă de a-l încuraja constant.

  1. Citeşte cărţi în limba engleză

Poţi începe prin a cti împreună cărţi cu copilul tău care sunt în limba engleză. Este bine dacă pentru început conţine ilustraţii pentru asocieri şi astfel o mai uşoară memorare a cuvintelor. Solicită din partea copilului o implicare activă atunci când le citeşti. Adresează-i întrebări cu privire la personaje şi acţiune. Odată cu înaintarea în vârstă copiii devin curioşi şi îşi doresc să citească pe cont propriu o carte într-o altă limbă.

Odată ce au o bază formată, vor reuşi să decodeze cuvintele, acest lucru reprezentând şi o provocare pentru ei. Aşa că, pentru o învăţare eficientă cărţile în limba engleză vor reprezenta un instrument util. Dacă eşti în căutare de cărţi, le poţi alege pe cele din categoria ficţiune, mai exact cărţi comics - acestea, prin intermediul poveştilor abordate mai mult ca sigur vor fi de interes pentru copii. Poţi intra pe Books-express.ro şi să le alegi de acolo pe cele care îi vor facilita copilului tău întregul proces de învăţare.

În concluzie dacă îţi doreşti să-l înveţi pe copilul tău limba engleză încă de la o vârstă fragedă atunci sunt anumite modalităţi pe care odată ce le adopţi există şanse mari de a reuşi. Astfel că e nevoie să porţi conversaţii cu el înlocuind limba maternă cu engleza. E important să-ţi observe sprijinul prin faptul că studiezi împreună cu el şi nu în ultimul rând foloseşte-te de cărţi pentru o mai bună întipărire a cuvintelor şi exersare a limbii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.